Glas genocidne tvorevine
CERIĆ, SULJAGIĆ I TOKIĆ NA METI KRITIKA U MANJEM ENTITETU: GOVORE DA JE RS GENOCIDNA!
Autor: NAP
Objavljeno: 26. Aug 2014. 10:08:50
Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić i Sejfudin Tokić, kandidat za predsjednika RS našli su se na udaru kritika u manjem bh. entitetu, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Naime, jutrošnji „Glas srpske“, list blizak vladajućoj strukturi, traži od Ureda visokog predstavnika sakcije za tu trojicu političara, a zbog kako tvrde „teških kvalifikacija na račun Srpske“.

- Pojedini političar iz Federacije BiH u izbornu utrku ušli vrijeđajući i prišivajući RS fašizam, genocid, nasilje i mnogo druge kvalifikacije – navodi ovaj list.

Oni su nabrojali nekoliko izjava dr. Cerića, Suljagića i Tokića u kojima vlasti RS i manji entitet povezuju sa zločinima, genocidom i diskriminacijom. Kako tvrde, stručnjak za bezbijednost Predrag Ćeranić, smatra da se radi „o planiranom, ciljanom i organiziranom projektu“.

- To nije prvi put. Magazin „60 minuta“ je u kontinuitetu RS etiketirao srbočetničkom i fašističkom – rekao će Ćeranić za „Glas srpske“, prenosi NAP.