Pismo iz našeg mail boxa
MUSLIMANI QUEENSLANDA (AUSTRALIA) KUPILI CRKVU
Autor: Safet Avdić
Objavljeno: 27. Aug 2014. 11:08:58

U kupljenom objektu će moći klanjati oko 1.700 džematlija (Ilustracija)


Esselamu alejkum svim čitaocima naše divne stranice Bošnjaci.net,

Da i Vas i čitaoce obavijestim o nasem najsretnijem danu u ovoj zemlji mira i rahatluka u Australiji.
Ovih dana desilo se čudo na svu sreću nas muslimana iz cijelog svijeta. Nas časni imam Akrem sa svojim divnim saradnicima i vjernicima učiniše čudo u Queenslandu, kupiše crkvu na površini zemlje od 5.500 metara kvadratnih. Objekat crkve napravljena je prije 7 godina. Divno zdanje i izgled. Glavna prostorija je toliko velika da će u njoj moći klanjati oko 1.700 džematlija. Nus prostorije su divne, velike široke, ugodne za sve društvene potrebe. U ovoj crkvi se hrani oko 700 duša. Taj image će nastaviti u novom zvanju i izdanj u novom nazivu DŽAMIJA MUSLIMANA AUSTRALIJE. Neće da daju nazive kako se to do sada praktikovalo po državama i nacionalnostima, što nas je razdvajalo i neugodnosti donosilo. Ovaj divni objekt bit će vlasništvo SVIH Muslimana svijeta, na dobrobit i sreću nas u Australiji.
Osim ljepote i mjesta na uzvišici brdašca sa blagim padinama ovdje je izrađeno, urađeno oko 450 parkirališta za vozila. Tako da neće biti pitanje parkiranja i smetnji u dolasku i odlasku sa vozilima.
Da dodam uz ovu sretnu vijest da su u ovom sudjelovali mnogi koji su redovni posjetioci mesdžida Slsh Crik u opštini Logan kod Brisbana Quuenslan.
Imam Akream, pokretač inicijative kupovine ovog blaga je divan čovjek, mlad pun energije i sa dosta prakse u zvanju Imama. Završio je fakultet u Južnoj Africi, rođeni je Australac, iz Zapadne Australije. Bio je Imam sedam godina u džamiji Kuraby. Osnivač islamske škole koju pohađa oko 250 učenika.
Odmah da kažem da su među učenicima najbolji sinovi Marić Nazifa i Tidže, Sadžid i Alman.
Prije nekoliko godina ovaj objekt je bio na prodaji za sedam miliona dollara. Angažovanjem i svesrdnim zalaganjem ova vrijedna grupa na čelu sa Imamom Akremm uspjeli su sniziti cijenu na samo $2.1 milon dollara.
Ova veličanstvena džamija bit će najveća i vjerujemo za dugo najbolja u Australiji sa najvećim kapacitetom korištenja.
Mnogo dobroga planiraju sretnici ovog plana za svu sreću svih Muslimana Australije. Bit će tu islamska škola, mekteba, nadamo se i osnivanju i univerziteta, ako Allah drukčije ne odredi.
Sad se borimo da stvorimo novčana sretstva za otplatu ovog dobra.

Uz molbu ljudima dobre volje i ljudima koji teže ka ostvarenju islamskog dobra preporučujem da pomognu da se ovaj objekat na vrijeme isplati da u hajru možemo koristiti sa idejama koje nam pruža naš divni Imam Akrem i njegov tim ljudi koji su pokrenuli incijativu kupovine objekta.
Zato ovom prilikom MOLIM sve čitaoce ove web stranice da svojim dobrovoljnim prilogom pomognu u ostvarenju ovog hairli poduhvata. Pomozite da se želja ispune. Vaši dobrovoljni doprinosi ce koristiti naše buduće generacije koje će dolaziti godinama iza nas.

Safet Avdić, Australia 27.8.2014.

Račun će biti naknadno objavljen!