Bošnjački kandidat za člana Predsjedništva BiH
DR. CERIĆ: CILJ MI JE SAČUVATI ZEMLJU BIH, UREDITI DRŽAVU I BOŠNJACIMA VRATITI DOSTOJANSTVO
Autor: NAP
Objavljeno: 29. Aug 2014. 13:08:41

DR. CERIĆ: Svi građani Bosne i Hercegovini mogu biti sretni, ali lideri ove zemlje trebaju vrijedno i pošteno raditi, i to raditi isključivo u interesu države Bosne i Hercegovine i svih naroda u ovoj zemlji


Bosna i Hercegovina živi na zemljskoj kugli gdje su uvjeti za ljudski život najidealniji. I, moja najveća zagonetka je kako to da svako od nas 3,7 miliona, koliko nas ima u Bosni i Hercegovini, ne može da nađe svoju sreću, pogotovo naša omladina – rekao je dr. Mustafa Cerić, bošnjački kandidat za člana Predsjedništva BiH, u intervjuu za portal Source.ba, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

On je rekao da svi građani Bosne i Hercegovini mogu biti sretni, ali lideri ove zemlje trebaju vrijedno i pošteno raditi, i to raditi isključivo u interesu države Bosne i Hercegovine i svih naroda u ovoj zemlji, a ne samo za vlastite interese ili za interese jedno naroda ili jednog entiteta.

Zbog mogućeg napretka koji vidi u BiH, rekao je dr. Cerić, on se i vratio iz Jordana gdje je radio na tamošnjem Univerzitetu, stao je pred svoj narod i ponudio svo svoje umijeće i znanje da zemlju izvuče iz krize.

- Velike su mogućnosti bošnjačkog člana Predsjedništva, samo ako on hoće da radi. Zbog toga više nisam mogo stajati po strani i gledati kako naše prilike prolaze – rekao dr. Cerić, prenosi NAP.

- Pogledajte da li je iko od značajnijih ljudi posjetio Bosnu i Hercegovinu u proteklom periodu, kome su naši državnici išli u posjetu... Prinčevi koji svraćaju u Hrvatsku, ne navraćaju u BiH! Mi smo sebe doveli u poziciju da nam iz Beograda kažu kako oni posreduju da nam dođu investitori i biznismeni iz Emirata, naprimjer. Počeli smo se navikavati na nemoralne radnje u društvu, to nam postaje normalno – upozorio je on.

Dr. Cerić je podsjetio da ima iskustvo kako je biti prvi u Bošnjaka u jednoj vrlo složenoj organizaciji kao što je Islamska zajednica, koja ne podrazumijeva samo prostor BiH već se proteže i na Srbiju i Sandžak, Hrvatsku i Sloveniju, te da to njegovo iskustvo itekako može biti od koristi Bosni i Hercegovini.

- Mislim da naša država Bosna i Hercegovina boluje od neorganizovanosti i nedomaćinskog odnosa. Ono što sam u organizacijskom smislu uradio za Islamsku zajednicu to želim uraditi sada i za državu, za svoj bošnjački narod, ali i za sve narode koji žive ovdje. Jer, isuviše volim ovu zemlju da bih gledao kako ona propada – istakao je dr. Cerić.

On podsjeća da je u proteklom periodu bilo mnogo onih koji su obećavali građanima BiH. Zbog toga, kaže on, građanima neće obećavati ništa osim jedne stvari, a to je da će raditi dan i noć.

- Stavit ću na raspolaganje sve što znam i umijem da vratim čast i ponos bošnjačkom narodu i da uredimo državu BiH koja će biti respektabilna u međunarodnim odnosima – dodao je dr. Cerić, prenosi NAP.