New York, Sarajevo
VELIČANSTVEN SUSRET DR. CERIĆA SA BOŠNJACIMA NEW YORKA
Autor: B.net
Objavljeno: 09. Sep 2014. 11:09:00


U četverodnevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama boravi dr. Musatafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Kako saznaju Bošnjaci.Net, u toku posjete planirano je niz susreta sa uticajnim ličnostima iz javnog političkog i društvenog života u SAD. Također će održati nekoliko predavanja u prestižnim američkim institucijama i univerzitetima u Washingtonu i New Yorku, gdje je tokom prvog dana posjete imao niz susreta od kojih će država BiH imati posebnu korist.

Na kraju prvog dana posjete, na poziv Odbora IZ Plav-Gusinje u New Yorku u Bošnjačkom centru na Richmond Hillu priređeno je druženje svih značajnih bošnjačkih organizacija koje djeluju u New Yorku, New Jerseyu, Albanyu i Connecticutu.

Dr. Cerić je imao izlaganje na temu: "Bošnjaci između domovine Bosne, Sandžaka i tuđine, kako dalje; jačanje države i nacije, kao i jačanje veza sa bratskim prijateljskim narodima u okruženju i u svijetu".

U toku izlaganja često je prekidan aplauzima od strane prisutnih. Na kraju u čast posjete dr. Mustafe Cerića Bošnjačkom centru, koji je u završnoj fazi renoviranja i adaptiranja, priređena je bogata večera, dok su svi prisutni željeli da ovaj veličanstveni susret ovjekovječe i zabilježe svojim kamerama i mobitelima, plasirajući na društvenim mrežama.
Dr. Cerić je sinoć otputovao u Washington gdje će nastaviti sa posjetom i planiranim susretima. Opširna foto-reportaža bit će objavljena u toku dana na Bošnjaci.Net.