Obavještenje Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku
IZ PLAV-GUSINJE U NY: BAJRAM NAMAZ ĆE SE KLANJATI U CENTRU NA RICHMOND HILLU
Objavljeno: 03. Oct 2014. 00:10:48


Poštovane džematlije,
Es-selamu alejkum!

U petak, 3. oktobra 2014. godine nastupa Dan Arefata, dan koji je lijepo provesti u postu, jer kaže Allahov Poslanik Muhammed a.s.: ”Nagrada za post na Dan Arefata je oprost grijeha za prethodnu i tekuću godinu”.

U subotu, 4. oktobra 2014. godine je prvi Dan Kurban bajrama.
Bajram namaz će se klanjati u novom Islamskom centru na Richmond Hillu u 8 sati ujutru, na adresi:

114-07 91 Ave
Richmond Hill, NY 11418.

Sabah namaz će se klanjati u 6:30am.


Muhammed a.s. je Bajram namaz klanjao van džamije na Musali i zbog tog razloga i mogućnosti zajedničkog klanjanja Bajram namaza u jednoj grupi, Odbor Islamske zajednice je donio odluku da se Bajram namaz klanja u novom Islamskom centru u Richmond Hillu.

Klanjanje Bajram je sunnet dok je jedinstvo džemata farz, zato mi pozivamo sve džematlije na jedinstvo i slogu, jer samo zajedno možemo uspjeti u misiji očuvanja našeg islamskog, kulturnog i nacionalnog identiteta.

Kurban bajram je dan kada ljudi prinose svoje žrtve Uzvišenom Allahu, time dajući prednost Njemu nad samim sobom i nad svim ostalim. Mi molimo Uzvišenog Allaha da ovaj Bajram pored žrtvovanja nažih kurbana žrtvujemo naš ego i naše personalne interese radi zajedničkih.

Rukovodstvo Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku, vam čestita nastupajuće mubarek dane, moleći našeg Gospodara Allaha dž.š. da vama i vašim familijama podari beriket, mir, sreću i zadovoljstvo u ovim mubarek danima i u životu.

Bajram šerif mubarek olsun
Odbor Islamske zajednice