Održana tribina u Domu kulture Zavidovići
MR. ALISPAHIĆ: NEPRIJATELJI BOSNE POKUŠAVAJU DA PREOBLIKUJU ISTINU O GENOCIDNOJ AGRESIJI
Autor: Enes Imamović
Objavljeno: 07. Feb 2015. 05:02:25

MR. ALISPAHIĆ: Bosnu i Hercegovinu mogu spasiti samo svjesni, patriotski orjentirani Bošnjaci koji svoju domovinu neće paliti, već predano graditi

U petak, 6.2.2015.godine, u Domu kulture Zavidovići održana je tribina pod nazivom 'Kome treba građanski rat među Bošnjacima?' na kojoj je gost predavač bio mr. Fatmir Alispahić. Tom prilikom mr. Alispahić je podsjetio prisutne na period od prošle godine kad je, kako je kazao, "stotine Bošnjaka jurišalo na svoje institucije da ih spali". On je istakao da su podjele među Bošnjacima instalirane i da se sada lahko manipuliše narodom koji je gladan, nesiguran, prestrašen. Tvrdi da neprijatelji Bosne pokušavaju da preoblikuju istinu o genocidnoj agresiji, da agresor bude prikazan kao žrtva, a žrtva kao agresor. "Rat je, na određeni način, nastavljen“ – kazao je Alispahić - "velikosrpska i velikohrvatska agresija je dala svoje rezultate zato što mi u institucionalnom smislu, političkom, kulturnom, ekonomskom, postajemo manjina tamo gdje smo bili većina. Tokovi novca idu izvan nas i onda trpi i kultura, ekonomija i sve ostalo."

Mr. Alispahić se pita kakva bi to multi-etnička Bosna bila bez Bošnjaka, pa dodaje: "Nije problem u ovoj ili onoj vlasti! Problem je u sistemu koji ovakav kakav jeste ne može funkcionirati, koji je uvažio u sebe princip samosagorijevanja i samouništenja Bosne i Hercegovine, dokle god postoji dvoentitetska BiH!"

Na kraju izlaganja Alispahić zaključuje da Bosnu i Hercegovinu mogu spasiti samo svjesni, patriotski orjentirani Bošnjaci koji svoju domovinu neće paliti, već predano graditi. Tribinu, na kojoj je bilo blizu tristo prisutnih, organiziralo je Udruženje građana 'Oaza' Zavidovići.