Danas je u Osnovnom sudu u Bijelom Polju
POVLAČENJEM TUŽBENOG ZAHTJEVA VUČIĆA POPOVIĆA STAVLJENA TAČKA NA SLUČAJ ČIKIĆ
Autor: B.net
Objavljeno: 03. Apr 2015. 18:04:14


Danas je u Osnovnom sudu u Bijelom Polju povlačenjem tužbenog zahtjeva od strane Vučića Popovića konačno poslije više godina produženog zločina nad Ibrahimom Čikićem stavljena tačka na sramni proces.

- „Ja sam čovjek koji se godinama bavi duhovnošću i isključivo iz humanih razloga imajući u vidu starost i bolest tužitelja Vučića Popovića pristao sam na pomirenje i pored svih boli kroz koje sam godinama prolazio. Dodatni razlog za takav postupak leži u činjenici da poslije skandalozne presude Osnovnog i Višeg suda u Bijelom Polju kojom sam pravosnažno osuđen da Luki Bulatoviću i Tomu Karišiku isplatim po 2000 eura odštete za navodne duševne boli plus sudske troškove, iako su u više navrata materijalnim dokazima uhvaćeni da govore neistinu procijenio sam da danas stavim tačku na ovaj cirkus. Danas sam definitivno odbranio pravo na sjećanje i pokazao sudu i javnosti da predmet mog interesovanja nisu bili trećerazredni likovi iz moje dokumentarne knjige već isključivo vrh aktuelnog režima. Konačno očekujem reakciju Vrhovnog državnog tužioca da počne intezivno raditi na ovom slučaju. Ovakav razvoj događaja samo je još jedan u nizu neoborivih dokaza da su tužitelji instruirani i da je parnični postupak bio samo dio produženog nekažnjenog genocida nadamnom i nad bošnjačkim narodom Sandžaka io Crne Gore“ - rekao je nakon suđenja Čikić.

On je posebno naglasio da: - „Imperativ mog daljnjeg djelovanja će kao i do sada biti zalaganje za procesuiranje zločinačkog vrha crnogorskog ratnog i poslijeratnog režima,“ - zaključio je u kratkoj izjavi za web magazin Bošnjaci.Net Ibrahim Čikić, žrtva crnogorske policijske akcije Lim i autor dokumentovane knjige „Gdje sunce ne grije“.