MUFTIJA ZUKORLIĆ U ŠVEDSKOJ: DODIK NEĆE CIJEPATI BOSNU I HERCEGOVINU, U TO BUDITE SIGURNI!
Objavljeno: 06. Apr 2015. 15:04:28


U Islamskom centru u Malmeu, 4. aprila 2015. godine, organizirana je manifestacija u čast osnivanja i registriranja Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) u Švedskoj.


MUFTIJA ZUKORLIĆ: Odgovorit ću ja Dodiku kad dođem u Bijeljinu, odgovoriću mu tako da više nikada progovoriti neće. Neće on cijepat Bosnu i Hercegovinu, u to budite sigurni.
Govornici su u svojim obraćanjima podvukli važnost postojanja i opstojanja BNF-a, kako u ostalim državama gdje je formirana, tako i u ovoj državi. Ponovili su i potvrdili da se Bošnjaci u narednom periodu trebaju i moraju uvezivati jakim snagama, te da svaki Bošnjak je odgvoran za drugog Bošnjaka.

Muftija se osvrnuo i na prijetnje Milorada Dodika, kojeg je jedan od prethodnh govornika spomenuo, vezano za cijepanje Bosne i Hercegovine: „Odgovorit ću ja Dodiku kad dođem u Bijeljinu, odgovoriću mu tako da više nikada progovoriti neće. Neće on cijepat Bosnu i Hercegovinu, u to budite sigurni. On dobro zna da jako mnogo onih koji to neće dozvoliti. Takvih je na hiljade samo ih treba usafiti.“ – kazao je Muftija.

Skup je završen uz prigodnu večeru koju su predstavnici BNF-a u Švedskoj pripremili za sve prisutne, prenosi SANA.