Brisbane Australia
NAŠA DŽAMIJA BIT ĆE OTVORENA ZA RAMAZAN
Autor: Safet Avdić
Objavljeno: 02. Jun 2015. 21:06:08


Poštovana Braćo i Sestre,
Esselamu alejkum svima čitaocima ove naše divne Web stranice Bosnjaci.net.

Javljam vam se ra radošću da smo mi Muslimani Auistralije, naročito Slacks Creek, naselja u blizini Brizbna, Queenslanda Australije, ostvarili našu ljudsku zamisao i prikupili smo sva sredstva za kupovinu Crkve, koja će 8.juna 2015.godine biti adaptirana u DŽAMIJU. Našoj radosti nema kraja
Dana, 30.maja 2015.godine održna je donaciska večera u Islamskoj školi Karawathana. Ovoj svetoj večri bilo je 840 posjetioca. Zabava sa divno (5 kors mil) jelovnik sa pet vrsta hrane. Bila je na vrhuncu svega ljudskoga. Zahvaljujemo se svim posjetiocima dolaskom na ovaj veličanstveni skup.
Žalosno je, sto moram istaći, da na ovom skupu nije bilo naših Bošnjaka iako ih u Brizbanu živi više od 5.000. Bio je samo jedan jedini i jedan Albanac. Zaista žalosno. Uzrok ovom nehatu je rukovodstvo Islamskog bošnjačkog centra na čelu Imamom Sifetom koji je bio obaviješten više puta o ovium namjerma. Njegovin nehatom nisu ljudi obaviješteni kako treba. Sramota je to od jednog Imama da bojkotuje na najgori način saradnju sa drugim muslimanima Brisbana.

OTVARANJE: TRI PRODAVNICE HALLAL MESNICE
Sa radoscu objvljjujem da su otvorene tri mesnice sa nazivom Halal Meat. To je velika radost pred Ramazanske dane. Nas postovani gospodin; Mabrouk Houadchia, svojim vrijenim radom i zalaganjem uz velike materijalne troskove uspio je otvotiri na tri mjesta ove prodavnice koje ce i te kako korietiti svim Muslimanima a i ostalima koji se koriste H A L A L mesom

Prodavnice su:
Logan Central Store. Shop 101 Logan Central City telefon; 31 33 0069.
Goald Coast 37 Beale Street Southport 4217 tel.55 31 4016
Brisbane Runcorn store Shop 9/259 Warrigal Road Runcorn 4113. tel 3219 9120

Nadamo se da ce ova radosna vijest koristiti hiljadama Bosnjaka koji zive u Brisbanu i okolici.
Sretno !
Vlasnik ovih prodavnica Gospodin Mabrouk cestita svim postacima divnog nam Ramazana. Poziva Vas da sa radoscu i sigurnoscu prihvatite nase proizvode koji su H AL A L proizvodi sa sigurnmoscu
Hajji Safet Avdic
No, da se vratim skupu. Predavanja su bila divna, jedan eminentni islamski učenjak SHEIKH BURHAN MEHTAR, svojim divnim predavanjem zadivio nas je sviju. Naš sljedeći govornik bio je Bošnjak-Hercegovac Hajji SAFET AVDIĆ, svojim lijepim govorom i pohvalma odboru za prikupljanje novčanih sredstava pobudio je želju prisutnih da su donirali čak $210.000 (Dvjestotine i deset hiljada dollra), koliko je potrebno za konaćnu ispaltu crkve koja je kupljena u vrijednosti o dva miliona i stotinu hiljada dollara. Time je prikupljanje zavrženo. Novac na banci. Isplata po dogovorenom roku.

Otvaranje naše svetinje (Džamije) zakazano je za Prvi dan Ramazana. Osim džamiskih-vjerskih obaveza ovaj centar će imati BESPLATNU SVAKODNEVNU KUHINJU za sve siromašne, jer uz kupovinu ove imovine kupljena je i dozvola za rad kuhinje na principu besplatnosti. Radost u narodu ovog kraja je neizmjerna.

Moram istaci i punu ljudsku zahvalu vrijenom Imamu Akramu sinu Australskom (rođen u Perthi) Njegovim angazovanjem i ODBORU kojeg je okupio oko sbe pripada sva zahvala na trudu i ostvarenju ovog nenadmasnog djela u Islamu Australije. Ova dzamija, po riječima čestitog imama Akrama, bit će centar svih islamskiz djelatnosti. Od učenja Kur'ana do školovanja imama.
Džamija neće biti imenovana ni po držvama ni po narodnostima, jer nas to mnogo razjedinjuje i smeta u životu Islama Australije. Nasa divna Bogomolja nosit će naziv MESJID UR RAHMAAN, svih musliman Australije.

Sa radošću ističem našu braću iz drugih gradova Australije i sve bođnjacke islamske i druge organizacije svojim ljudskim doprinosom donirali su gotovo $90.000 Dollara. Kako? Saradnik i savjetnik u ovoj organizaciji Hajji Safet Avdić je od banke dobio 5000 bjanko uplatnica, na njima smo otštampali naziv racuna i adresu, tako da donator nije morao nista dopisivati vec uzet uplatnicu i priložiti novčancu i pruziti na šalter Suncorp Bank.

Ovim se iskreno zahvalkjujemo Menegeru ove banke što nam je za ovu priliku obezbijedio 5000 besplatnih uplatnica, na koje smo upisali podatke raćuna.
Jođ jednu zahvlu odajemo gospodinu Senadu Jusufović na slanju svih addresa BiH organizacija Austalije. Hvala Senade!

Više izvještaja po otvaranju džamije sa fotografijama.

Hvala uz selam,

Hajji Safet Avdic
Australia; 1/6/2015.