ISPRED PARLAMENTA U EDMONTONU ODRŽAN MIMOHOD ZA ŽRTVE GENOCIDA U SREBRENICI
Autor: B.net
Objavljeno: 14. Jul 2015. 19:07:34


U kanadskom gradu Edmontonu, ispred Parlamenta savezne države Alberta, obilježen je 11.juli - Dan genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Kako saznaju Bošnjaci.Net, u mirnom i dostojanstvenom mimohodu učestovali su Kanađani i preživjele žrtve genocida iz svih krajeva BiH, koji su poslali jasnu poruku: Never forget Srebrenica i da se nikad i nikome ne dogodi Srebrenica!

Na komemoraciji je bio prisutan Semir, sin Have Tatarević, kojem su srpsko-crnogorske snage u genocidu u Prijedoru ubili oca i šestoricu braće. Semir je bio prepoznatljiv po majici koju je nasio sa ispisanim imenima svog oca i šestorice braće koje su zlikovci ubili na pravdi Boga, samo zato što su Bošnjaci muslimani.

Nakon komemoracije u BH centru proučen je tewhid i dova za šehide - žrtve genocida, dok su imam Saudin ef. Subašić i Haćif Ćeman održali zapažana edukativna predavanja na temu kako spriječiti negiranje genocida nad Bošnjacima i kako se zaštiti od budućih genocida koji se očito planiraju u istim centrima u kojima je planiran genocid u zaštićenoj zoni UN Srebrenici i Žepi, kao i cijeloj BiH.