Sjedinjene američke države
NEW YORK: PREDSTAVNICI BOŠNJAČKIH INSTITUCIJA SASTALI SE SA KONZULOM CIKOTIĆEM
Autor: B.net
Objavljeno: 07. Apr 2016. 19:04:37

Dio prisutnih nakon sastanka sa konzulom Cikotićem


U srijedu večer, 6.aprila, u Bošnjačkom islamskom centru na Richmond Hillu, uprličen je sastanak predstavnika bošnjačkih dijasporalnih institucija i medija koji djeluju u New Yorku i New Jerseyu sa g. Amerom Cikotićem, koji je novoimenovani konzul u Generalnom konzulatu Republike Crne Gore sa sjedištem u New Yorku.

Pored čestitki dobrodošlice u Bošnjački islamski centar, zaželjeli su konzulu Cikotiću uspjeh u radu na poziciji diplomate u Sjedinjenim državama i svjetskoj metropoli New York.

Prisutni su u jednoj prijateljskoj atmosferi nenametljivo iznijeli određena svoja zapažanja o položaju Bošnjaka u CG, te životu i radu bošnjačkih emigranata u ovoj prijateljskoj zemlji. S obzirom da je ovo prvi neformalni sastanak, dogovoreno je da se u narednom periodu upriliči radni sastanak predstavnika bošnjačkih institucija i doplomata CG u SAD na kojem bi se tražili odgovori na određena pitanja, kako ih riješiti u jednom sinhronizovanom radu na relaciji emigracija, te Vlade, MIP-a i diplomatska predstavništva u SAD.

Na kraju ovog druženja, predstavnici Odbora IZ & KC Plav-Gusinje u New Yorku, kao i svi prisutni, sa konzulom Cikotićem obišli su Bošnjački islamski centar. Konzul Cikotić izrazio je veliko oduševljenje na svakom segmentu u ovom multifunkcionalnom objektu, koji je urađen sa pažnjom i stilom.