ZUKORLIĆ: ULAZAK U PARLAMENT JE ZNAČAJAN USPJEH I NOVI POČETAK
Autor: SandžakPress.net
Objavljeno: 25. Apr 2016. 16:04:35


U prostorijama BDZ Sandžaka održana je press konferencija za novinare na kojoj je govorio nosilac liste “Za pomirenje” Muamer Zukorlić.

On je na samom početku izrazio zadovoljstvo što je izborni proces protekao bez značajnijih incidenata i problema.

“Jako mi je drago što je BDZ Sandžaka postala parlamentarna stranka sa dva poslanika za sada, kao pobjednik na parlamentarnim izborima ispred bošnjačkih stranaka, premda je za sada par hiljada glasova ispred SDA Sandžaka”, ističe Zukorlić.

On dodaje da je zid feudalizma u Sandžaku teško probojan, što se i ovoga puta pokazalo.

Zukorlić se zahvalio biračima koji, ističe, niti jedan glas nisu dali kao cijenu ucjenjivanja ili potkupljivanja. To su, dodaje Zukorlić, iskreni glasovi.

On se također zahvalio saradnicima i aktivistima koji zaista nisu žalili sebe.

“Ovo je značajan uspjeh koji za nas znači jedan novi početak, jer je pomirenje jedna čisto idealistička formulacija i kada imate ideje tog tipa mnogi se oduševljavaju njima”, ističe Zukorlić.

“Naša ideja je misijska, a svaka misija treba svoje vrijeme”, zaključuje Zukorlić i završava riječima da oni koji su podržali ovu ideju trebaju biti radosni.

Na pitanje o mogućoj saradnji, Zukorlić dodaje da je principijelno spreman za saradnju sa svima, ali da prednost imaju oni politički faktori koji su spremni na širu saradnju.