Preševo, Bujanovac, Novi Pazar
SADRIU: U BUJANOVACU PONIŠTENO VIŠE OD 3.000 GLASOVA BDZ LISTI “ZA POMIRENJE – MUAMER ZUKORLIĆ”
Autor: Beta
Objavljeno: 28. Apr 2016. 15:04:44

Kujtim Sadriu: Nije moguće da tako veliki broj glasača greškom zaokruži po dva broja na glasačkom listiću


Jedini Albanac, kandidat za poslanika sa liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Kujtim Sadriu izjavio je danas da je u opštini Bujanovac poništeno više od 3.000 glasačkih listića za parlamentarne izbore na kojima je bila zaokružena ta izborna lista.

Zbog toga je ta stanka Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) podnijela prigovor.

Sadriu je za agenciju Beta izjavio da postoji sumnja da su glasački listići poništeni nakon glasanja i to tako što je na svima njima zajedno sa brojem Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka zaokružena još jedna izborna lista, čime su glasački listići “napravljeni nevažećim”.

“Kada su naši kontrolori napustili biračka mjesta u opštini Bujanovac, poništeno je 3.069 glasačkih listića na parlamentarnim izborima tako što su na njima bile zaokružene po dvije izborne liste, uz Bošnjačku demokratsku zajednicu Sandžaka još neka”, kazao je Sadriu.

Prema njegovim riječma, nije moguće da tako veliki broj glasača greškom zaokruži po dva broja na glasačkom listiću.

On je naveo da u opštini Preševo takvih problema nije bilo.

Izborna lista Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, na kojoj se pod rednim brojem 11 nalazi Kujtim Sadriu, osvojila je u opštini Preševo 1.993 glasova, a u opštini Bujanovac 272 glasa.

Kujtim Sadriu je jedini Albanac koji se našao na nekoj izbornoj listi koja je učestvovala na parlamentarnim izborima 24.aprila, osim Partije za demokratsko djelovanje Rize Haljimija, koja je na parlamentarnim izborima učestvovala kao lista manjina i tako osvojila jedan poslanički mandat.