„Ko je sevdah faca“: Face televizija izabrala najboljeg interpretatora sevdalinke
DŽEJLA RAMOVIĆ SEVDAH FACA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 03. Jun 2016. 21:06:49

Džejla Ramović: Presretna sam što sam na ovako značajnoj manifestaciji osvojla prvo mjesto. Nadam se da će mi ova pobjeda značajnije pomoći da ostvarim svoj životni san i postanem neko ko će slavu naše tradicionalne pjesme sevdalinke prenositi širom svijeta.Emir Đulović i Elma Seferović


Pjesmama „Sarajevo, Sarajevo gdje je moja raja“, „Snijeg pade na behar na voće“, „Moj dilbere“ i „Čudna jada od Mostara grada“ Neda Ukraden je u utorak večer (01.06.2016) u Sarajevu, zagrijala publiku u studiju ali i one koji su u direktnom prenosu putem malih ekrana pratili takmičenje „Ko je sevdah faca“, a koje se, kao pod projekat odvijalo u sklopu četvrte sezone emisije Face TV „Sav taj sevdah“ koju uređuje i vodi seksepilna Elma Seferović. Više od 150 takmičara željelo je postati bosanskohercegovačka „Sevdah faca“ , neko ko najbolje zna i umije interpretirati našu tradicionaln pjesmu sevdalinku. Deset njih se sinoć, u ovoj finalnoj emisiji, takmičilo za ovu laskavu titulu. Fatmir Sulejmani, Meris Karamustafić, Benjamin Redžić, Merima Džafić, Marina Stankić, Elmedin Kadrispahić, Šaćir Ameti, Harun Mehmedagić, Džejla Ramović i Emina Tufo, na najbolji način su se kvalitetom svog glasa i interpretacije predstavli onima koji su znali da uživaju u našim tradicionalnim melodijama te s pravom pokazali da se estradna vrata koja vode do uspjeha imaju pred kim širom otvarati. „Moj dilbere“, „Da sam ptica“, „Zvijezda tjera mjeseca“, „Bašćo moja“, „Emina“, ... samo su neke od pjesama koje su se čule.


Voditeljica Elma Seferović sa takmičarima za izbor "Sevdah face"Neda i Senad
Titulu „Sevdah faca“ osvojila je učenica Džejla Ramović koja je interpretirala pjesmu „Kraj tanana šadrvana“. Drug mjesto je za interpretaciju pjesme „Kad sretneš Hanku“ pripalo Fatmiru Sulejmaniju a treće Benjaminu Redžiću koji je pjevao pjesmu „Vratnik pjeva“.

-Presretna sam što sam na ovako značajnoj manifestaciji osvojla prvo mjesto, rekla je Džejla Ramović. Nadam se da će mi ova pobjeda značajnije pomoći da ostvarim svoj životni san i postanem neko ko će slavu naše tradicionalne pjesme sevdalinke prenositi širom svijeta.

-Ovo takmičenje na najbolji način pokazuje kako se treba čuvati i njegovati naša tradicionalna pjesma sevdalnka, rekla je Elma Seferović. Raduje činjenica da ovoliki broj mladih želi da svoju karijeru podredi našoj tradicionalno pjesmi sevdalinci, ali i broj naših specijalnih gostiju, velikih estradnih zvijezda, koje su svojim dolaskom i učešćem u ovom projektu podržali naše namjere. Vjerujem da će ovaj izbor preći u tradiciju i da će se na nekom od njih ubuduće možda čuti i neke nove pjesme komponovane u duho onog što danas nazivamo bosanskohercegovačko blago.


Mesud i Elma


U revijalnom dijelu takmičenja goste su zabavljali brojna poznata imena među kojima su bili: Halid Bešlić, Semir Cerić Koke, Neda Ukraden, Denial Ahmetović, Adis Škaljo, Branka Sovrlić, Emir Đulović, Saša Kapor, Nihad Alibegović,Al Dino, Mesud Kreštalica, Amir Kazić Leo, Time Out Band, Emina Mehović Vukičević sa svojim performansom....

Svoj duetske pjesme predstavili su Semir Cerić Koke i Emina Tufo, Halid Bešlić i Branka Sovrlić te Emir Đulović i Saša Kapor.


Halid i Branka


Izbor „Sevdah face“ budnm okom pratio je Senad Hadžifejzović, vlasnik Face televizije, a među publikom primjetil smo Envera Šadinliju, Peru Gudelja, Nazifa Gljiivu, Abedina Vesnića Apka, Elvira Bajrića, Dženanu Velić, Enisu Trhulj, Fikretu Tubić... i druge ličnosti iz javnog živta.