Parlamentarni izbori u Crnoj Gori: Nosilac BDZ liste "Sandžak za pomirenje" (15) na debati RTCG istakao Bošnjaci neće da budu taoci slijeđenja i služenja vlastima
KALAČ PORUČIO: BDZ JE JEDINA AUTENTIČNA PARTIJA BOŠNJAKA U CRNOJ GORI (VIDEO)
Autor: SanaPress
Objavljeno: 04. Oct 2016. 10:10:26
HAZBIJA KALAČ: Bošnjaci prije pojave BDZ-a nisu imali autentičnu partiju koja bi ih zastupala i da je to razlog za nastanak BDZ-a


U toku je predizborna kampanja u Crnoj Gori. Bošnjaci biraju između dvije partije, Bošnjačke stranke (BS) koja je do ovih izbora bila u sklopu Đukanovićeve vladajuće koalicije i opozicione Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori (BDZ).

Povodom predizborne kampanje RTCG organizira niz debata na kojima predstavnici stranaka prezentiraju svoje programe. Rešad Sijariće je BS predstavio kao jedinu autentičnu partiju Bošnjaka u Crnoj Gori na šta je nosilac liste BDZ-a, Hazbija Kalač odgovorio da Bošnjaci prije pojave BDZ-a nisu imali autentičnu partiju koja bi zastupala i da je to razlog za nastanak BDZ-a. Kalač ističe da Bošnjaci u Crnoj Gori zaslužuju aktivnu politiku, preuzimanje odgovornosti a ne da budu taoci slijeđenja i služenja vlastima.

“Naša politička poruka na ovim izborima jeste Sandžak za pomirenje. Dakle, pitanje Sandžaka je u Crnoj Gori odavno tabu tema. Sandžak su probali baciti sa one strane, proglasiti ga opasnom temom upravo oni koji žele da se iz Sandžaka istjeraju Bošnjaci.” kazao je Kalač.

Izbori u Crnoj Gori održaće se u nedjelju, 16. oktobra.

BOŠNJAČKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA JE POD REDNIM BROJEM 15.