KAKO BI PRONAŠLI SPAS OD NASILJA MUSLIMANI IZ ARAKANA BOSONOGI KORAČAJU PREMA BANGLADEŠU
Autor: trt.net
Objavljeno: 30. Aug 2017. 16:08:06
Obizrom da su bili prisiljeni napustiti svoje domove, smjestili su se na granici gdje se svaki dan suočavaju teškim životnim uslovima. Žive u oskudnim šatorima, a bez obuće prelaze i preko bodljivakih žicaSviju nas je rastužila vijest da je u Frankfurtu u Njemačkoj od posljedica pada sa skele na jednom od gradilišta preminuo 25-to godišnji student iz Novog Pazara koji je otišao u Njemačku sa namjerom da zaradi nešto novaca. Koliko još ovakvih slučajeva treba da se desi pa da se zapitamo kuda više vodi nerad naših vlasti koji omladini nisu omogućili skoro nikakve uslove za život. Omladina je bez ikakve budućnosti, dok su neradnici i licemjeri na vlasti.

Dosta je više bilo njihovih laži i obmana. Zašto lažu našu djecu i omladinu da je zapad za njih buducnost? Zašto lažu o nekakvom silnom novcu i uživanju u dijaspori kad automobile na lizing uzimaju da bi došli na odmor. Kredite uzimaju da bi posjetili svoj zavičaj. Je li to rade svjesno, što moraju ili zbog tafre?

Takvim postupcima čine loše omladini, pospješujući kod njih iluziju i lažnu sliku o inostranstvu koje nije ni blizu onoga što se omladini prikazuje.

Vlastima u Srbiji odgovara da se Bošnjaci Sandžaka sele u strane zemlje. Moglo bi se kazati da oni prema njima čine neki novi vid 'genocida' i kulturocida.

Zašto se vlastodržačka koalicija ne potrudi da napravi dobar ambijent za ulaganje i investiranje u Sandžaku, realiziranje dobrih projekata kako bi sačuvala omladinu koja se izlaže rizicima tražeći budućnost po svijetu? Privrednici tamo koriste tu našu radnu snagu i minimalno je plaćaju. Osvijesti se moj narode i ne dozvoli više da licemjerje i neljudskost drzi poluge vlasti u sandzačkim gradovima. Sačuvaj svoje buduće generacije!