Ovakve stavove nije iznio još nijedan Bošnjak
ZUKORLIĆ: IZETBEGOVIĆ JE POKUŠAO DA ME POMIRI SA UGLJANINOM, – ON JE ODBIO JER NE ŽELI JEDINSTVENU IZ
Autor: SandžakPress.net
Objavljeno: 16. Sep 2017. 12:09:52

ZUKORLIĆ: Pozdravljam tu časnu i iskrenu namjeru Izetbegovića, ali u Ugljaninu ni nakon 10 godina nisam vidio trunku kajanja zbog svega što je, uz pomoć države uradio tada. Natjerao me da kažem bojiš li se Boga, da preseliš na budući svijet sa tim grijehom koji si natovario na svoja leđa razbijanjem Islamske zajednice


Narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić nedavno je na inicijativu Bakira Izetbegovića prisustvovao sastanku koji je održan u Beogradu. Sastanku je pred Zukorlića i Izetbegovića prisustovao i Sulejman Ugljanin. Upitan da prokomentariše razgovor Zukorlić je kazao da ne može otkrivati detalje jer je sastanak bio zatvorenog tipa ali da je istakao da cilj sastanka bio otklanjanje političkih opstrukcije prema jedinstvu Islamske zajednice.

“Nisam bio optimista ni kada sam pristao na razgovor, ali sam čovjek koji ne odbija razgovor nikada. Pozdravljam tu časnu i iskrenu namjeru Izetbegovića, ali u Ugljaninu ni nakon 10 godina nisam vidio trunku kajanja zbog svega što je, uz pomoć države uradio tada. Natjerao me da kažem bojiš li se Boga, da preseliš na budući svijet sa tim grijehom koji si natovario na svoja leđa razbijanjem Islamske zajednice. ”, navodi Zukorlić.

On se osvrnuo i na obilasku mezaru Alije Izetbegovića u Sarajevu kazavši da ne pitao ni Vučića ni Dačića šta rade u Banja Luci pa ni njega niko ne može pitati šta radi u Sarajevu.

“Ja njih nisam pitao sa kim ste pili kafu, sa kim ste se grlili i zato mene niko ne može pitati šta ću u Sarajevo i zašto sam sa Izetbegovićem.”