Na Gradskom mezarju Vlakovo
U SARAJEVU OBAVLJENA DŽENAZA ISNAMU TALJIĆU, JEDNOM OD NAJBOLJIH BOŠNJAČKIH PISACA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. Oct 2017. 21:10:49
"O ti dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u Džennet Moj!" (Al-Fagr 27-30)U Sarajevu, na Gradskom mezarju Vlakovo, danas, 14. oktobra, uz prisustvo porodice, rodbine i prijatelja klanjana je dženaza Isnamu Taljiću, jednom od najboljih i najplodonosnijih bosansko-hercegovačkih književnika, ujedno jednom od najnagrađivanijih bošnjačkih i bosanskih pisaca.
Dženazu namaz predvodio je dr. Ferid Dautović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.Oni koji znaju šta je umjetnička vrijednost, znaju i koliko je gubitak za književnost odlazak pisca koji je nadilazio i samu umjetnost, Isnam Taljić je sigurno jedan od tih. Taljić je iza sebe ostavio preko dvadeset djela, romana, knjiga. Taljićeva djela su prevedena na više svjetskih jezika.

Insha’Allah, Isnamova djela koja je napisao i ostavio svom bošnjačkom narodu, domovini Bosni i Sandžaku, da mu budu svjedok na Sudnjem danu, da njegova plemenita duša vječno u Džennetu boravi!