Saopćenje Bošnjačko-američka nacionalna asocijacije
POSTAVLJANJEM KRSTA NA SAHAT KULI U PODGORICI JE UDRUŽENI POLITIČKI I SVETOSAVSKI ČIN FAŠIZMA CRNE GORE PROTIV ISLAMA, VAKUFA, BOŠNJAKA I ALBANACA
Autor: B.net
Objavljeno: 27. Oct 2017. 18:10:14

Postavljanjem krsta na Sahat kuli Crna Gora je udarila na islam i vakuf, time je dovela u pitanje opstanak i egzistenciju Bošnjaka i Albanaca koji su autohton narod u Crnoj Gori


Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) sa sjedištem u New Yorku, najoštrije osuđuje anticivilizacijski čin koji se dogodio jutros, 27. oktobra 2017., postavljanjem krsta na čuvenu Sahat kulu u Podgorici, koju je krajem 17. vijeka sagradio hadži Mehmed-paša Osmanagić. Ovakav način skrnavljenja i pokršćavanja vakufa Islamske zajednice od strane gradskih vlasti na čelu sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem i zamjenikom Časlavom Vešovićem, je čin kontinuiteta udruženog političkog i svetosavskog fašizma nad muslimanima, Bošnjacima i Albancima, u Crnoj Gori.

Ovakvim uzurptaroskim primjerom crnogorskih vlasti koje su pod uticajem Mitropolije Crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve i Amfilohija Radovića, Bošnjacima i Alabancima su jasno dali do znanja da čin istrage poturice i istrebljenja u Crnoj Gori nikada nije prestao.

Sam čin postavljanja krsta na podgoričku Sahat kulu, Bošnjake i Albance Plava, Gusinja, Sandžaka i šire, potsjeća na mračni period nasilnog masovnog pokrštavanja i genocida 1912-13. godine.

Ovim neljudskim postupkom gradske vlasti Podgorice, ali i vlasti Crne Gore, jasno su pokazali kakvu Crnu Goru izgrađuju, ali su se čojski i sojski “zahvalili” Turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koji su po ugovoru renovirali Sahat kulu, i obavezali se da vrate autentičan oblik kako ju je sagradio hadži Mehmed-paša Osmanagić.

Definitivno, sa postavljanjem krsta na Sahat kuli Crna Gora je udarila na islam i vakuf, time je dovela u pitanje opstanak i egzistenciju Bošnjaka i Albanaca koji su autohton narod u Crnoj Gori, piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.