DODIK: ZBOG MLADIĆA ISPAŠTA ČITAVI SRPSKI NAROD (VIDEO)
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 22. Nov 2017. 11:11:03


U Haškom tribunalu se izreče prvostepena presuda ratnom zločincu generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Podsjećamo kako je aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je još ranije priznao genocid u Srebrenici, govorio o bjegunstvu Ratka Mladića.

U intervju za RTS, Dodik je svojevremeno prokazao kukavičluk ratnog zločinca, naglasivši da čitav jedan narod ispašta zbog toga.

"Zbog toga čitav jedan narod ispašta i u Republici Srpskoj i u Srbiji, zato što se neki Mladić odlučio tamo da se neće da preda, ili Karadžić. I onda on kaže - ja volim srpski narod, đavola on voli", rekao je Dodik.

Dodik danas ipak tvrdi da je Mladić profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost komandujući Vojskom Republike Srpske (VRS) koja je “branila slobodu naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska”.

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Haagu, svi imaju osjećaj povodom presude Mladiću.

“Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će se u slučaju negativne presude Haškog tirbunala samo ojačati mit o Mladiću.

Dakle, Milorad Dodik za profesionalizam i patriotizam smatra kukavičluk, a ono za što se tereti Ratko Mladić fakturiše srpskom narodu, kukaviči poput Ratka Mladića u bjekstvu.