Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku
U BOŠNJAČKOM ISLAMSKOM KULTURNOM CENTRU OBILJEŽEN DAN ROĐENJA MUHAMMEDA S.A.V.S.
Autor: B.net
Objavljeno: 09. Dec 2017. 18:12:38


U petak večer, 8. decembra, u Bošnjačkom islamskom kulturnom centru na Richmond Hillu, uz prisustvo velikog broja članova Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku, u povodu 12. rebiul-evvela, dana rođenja Muhammeda s.a.v.s., održano je treće po redu večer mevluda i porodičnog druženja.

O rođenju, životu i poslanstvu Muhammeda s.a.v.s., kao i veoma važnoj historijskoj ličnosti, govorili su imami: IZ Plav-Gusinje hafiz Hako ef. Omeragić, Islamskog centra u Bronxu Nedžad ef. Avdović, Islamskog centra u Monticello hafiz Mohamed ef. Metawee, kao i Nermin ef. Huseinović.U programu je sa nekoliko ilahija i kasida učestvovala bošnjačka omladinka Selma Radončić, koja je prelijepim glasom upotpunila i uljepšala atmosferu u povodu rođenja Allahovog poslanika s.a.v.s.

Pohvalno je istaći da je bio prisutan znatan broj bošnjačke omladine koji svoju budućnost vide džamiji i centru koji je sagrađen upravo za njih i potomstvo. Kako je istakao hafiz Omeragić, od bošnjačke omladine u New Yorku se očekuje da se u narednom periodu aktivnije uključe u radu i kreiranju svih aktivnosti našoj zajednici.