Jasmina Ibrić Jaca, pjevačica i manekenka
BEZ VJERE NEMA NI LJUBAVI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 09. Jun 2018. 22:06:25


-Uvijek sam se duhovno čistila, te povremeno klanjala, kaže Jasmina Ibrić Jaca, model i pjevačica iz Srebrenika. Međutim, ovog Ramazana baš sam se posvetila Allahu i usmjerila svoje misli i puteve na ono najbolje koje vodi do lakšeg ispunjenja zacrtanih ciljeva i snova o kojima se mašta.

Duhovna snaga kojom se puni duša uistinu jeste nešto što omogućava da se sve prepreke lakše prevazilaze, da se izađe na pravi put i njime, bez poteškoća, korača ka uspjehu. Idem na teravije, klanjam i kući, postim… Putem namaza vidim i osjetim prava čula i ljepote koje dragi Allah daje.

Bog nas je stvorio da budemo jaki te shvatimo bit Islama i naše vjere u jednog Boga. Mnogo sam sretna jer mi se samo pokazuje ko jeste a ko nije za moje društvo. Ko mi misli loše, a ko dobro i, naravno, pronalazim parvo društvo i pravi put. Osjećam da imam misiju kao i svi mi na ovom prolaznom svijetu. Na razne načine pomažem drugima. Dragi Allah mi uzvraća svojom dobrotom te mi omogućava da svijet gledam punim pogledom a ne sljepoćom. Mislim da, kojim god se poslom bavili, ne trebamo zaboraviti ono glavno: Duševnu hranu, vjeru i nadu. Osjećam uspjeh na svakom polju. Mislim da će i moj budući muž, moj životni saputnik, zajedno sa mnom, preferirati put ka našoj sreći i zdravom životu, životu punom ljubavi, ljubavi koje nema bez vjere.