U okviru manifestcije „Noć šampiona“
DŽAN ŠLJIVO ZABLJEŽIO PRVU POBJEDU U PROFESIONALNOM BOKSU
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 16. Dec 2018. 01:12:12

Džan Šljivo


Osamnaestogodišnji Džan Šljivo, juniorski prvak Bosne i Hercegovine, član bokserskog kluba „Vogošća“ u petak (14.12.2018.) naveče, u Sportskoj dvorani “Amel Bečković“, okviru međunaodne bokserske manifestacije „Noć šampiona“ zabilježi je svoju prvu pobjedu u profesionalnom boksu. Boksovao je protiv njemačkog boksera Robina Schoengartha koji je, pred silinom i vještinama bosanskohercegovačkog boksera, meč predao u drugoj rundi. Inače, Džan Šljivo se boksom bavi od 2012.godine. U svojoj dosadašnjij karijeri imao je 74 meča u kojima je 69 puta bio pobjednik.

Džan Sljivo sa svojim stručnim timom


- Presretan sam što sam ovu, vrlo vrijednu pobjedu, ostvario pred prepunom vogošćanskom dvoranom, kaže Džan Šljivo. Hvala svima koji su me došli podržati. Obećavam da će, u vremenu pred nama, biti još ovakvih manifestacija u kojima ćemo ja i moje kolege iz Bosne i Hercgovine bilježiti pobjede. Naravno, hvala i mojoj porodici i treneru Edisu Efendiću koji su me pripremali za ovu boksersku feštu.

Prije meča večeru prisutna publika je uživala u amaterskim borbama u kojima su pobjede ostvarili: Ali Šljivo, Nedim Hodžić, Amar Škrijelj i Ivan Blažević, a potom i u profesionalnim borbama u kojima su pobjede ostvarili: Miljan Đođević iz Crne Gore, Hasan Kurdija iz Njemačke, Uroš Jovanović iz Srbije, Milovan Sekulović iz Crne Gore, Adem Fetahović iz Bosna i Hercegovine i Sumbu Nsasi iz Konga.


Džan Šljivo sa svijim roditeljima