Ekskluzivno
NASER ORIĆ: SPREMAM TUŽBU ZA KLEVETU PROTIV VUČIĆA I VULINA U PAKETU
Autor: Facetv.ba
Objavljeno: 03. Jan 2019. 18:01:08


Face televizija je prva objavila informacije da je Naser Orić podnio prijavu zbog osnovanih sumnji da ga prate i snimaju, te da zbog povjerljivih podataka stranih obavještajnih službi Vučić traži njegovu glavu. Od tada, iako iz Srbije ističu da ih Orić ne zanima, ne stišavaju se reakcije visokih zvaničnika, prije svega Vučića i Vulina. Ministar odbrane Srbije i danas nije propustio priliku komentarisati Orića nazvavši ga kriminalcem i zločincem. Naser Orić, ekskluzivno za FACE odgovara na, kako kaže, klevete iz Srbije.

Svoju nevinost sam dokazao na terenu, a zatim sam je potvrdio pred dvjema sudskim instancama, Tribunal u Hagu i Sud Bosne i Hercegovine. Nemam se potrebe pravdati bilo kome, a kamoli Vučiću koji je bio pod komandom četničkog vojvode Slavka Aleksića. Predsjednik Srbije mora da zna da javnost itekako puno zna o njemu i njegovom učešću u ratu, učešću u okupaciji naše zemlje, opsadi glavnog grada Sarajeva, pucanju po gradu... Izjave u zgradi Skupštine Srbije da će za jednog Srbina ubiti 100 muslimana, ustvari kažu - to je taj ratnik koji se sad busa u prsa. Njegov šef Vojislav Šešelj je javno rekao u Hagu da ako bude on osuđen za zločine, Nikolić i Vučić idu zajedno s njim. I Šešelj je naglasio da su sve zajedno radili. Postoji snimak te njegove izjave.

Sudovi su rekli svoje, kaže Orić,a presude se moraju poštovati. Najavljuje i moguće tužbe, a samo izjave Vučića i Vulina su dokaz koliko sam im ja bitan, ističe Orić.

Nevjerovatno zvuči da oni još uvijek apsolutno negiraju međunarodne sudske instance, ali i sud naše zemlje. Iako je utvrđeno da je njihov svjedok O1 lagao, oni nastavljaju sa varanjem svog naroda o tome da sam ja bio zločinac. Jedino što ja mogu jest da ga tužim za klevetu i sigurno ću to i učiniti. Čekam advokate iz Srbije da dođu i da pokrenu tužbu. Njihove izjave su očigledna potvrda da, ustvari, i jesam na meti obavještajnih službi Srbije. Moja tužba je u prvom mahu bila samo protiv Vučića, ali u posljednje vrijeme mu se u iznošenju gnusnih laži pridružio i Vulin pa ću i tog dezertera, čovjeka koji nije služio vojni rok, a postao ministar odbrane, staviti u paketić tužbe.