DRAGO PILSEL: NACIONALIZAM JE PARAVAN ZA KRIMINAL, NEKA KOLINDA DIGNE RUKE OD BIH
Autor: NAP
Objavljeno: 08. Mar 2019. 13:03:46

DRAGO PILSEL: “Moj tata je bio žestoki ustaša i meni je trebalo 20 godina da zauzmem antifašističke stavove"


Neka digne ruke od BiH, to nije njen posao, izjavio je u programu na N1 televiziji novinar, teolog i pisac Drago Pilsel, komentarišući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u Bosni i Hercegovini treba mijenjati Izborni zakon.

“Nema pravo se petljati i to što će Kolinda govoriti, okačite mačku o rep. Ne trebamo mi biti u rukavicama, trebamo reći dignite ruke od Bosne i Hercegovine!”, rekao je Pilsel, ističući da je nacionalizam paravan za kriminal.

“Moj tata je bio žestoki ustaša i meni je trebalo 20 godina da zauzmem antifašističke stavove", rekao je Pilsel.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je govorila i o BiH, tokom jučerašnjeg boravka u zvaničnoj posjeti Briselu, gdje je razgovara sa evropskim zvaničnicima, poput predsjednika Evropskog vijeća Donalda Tuska.

"Srdačan i konstruktivan razgovor s predsjednikom Evropskog vijeća Tuskom. Izrazila sam zabrinutost zbog događanja u BiH. Hrvati moraju imati pravo na izbor svojih legitimnih političkih predstavnika. Nužna je reforma izbornog zakona", napisala je Grabar-Kitarović na Twitteru.

"Dobra diskusija s predsjednicom Kolindom o budućnosti Evrope i situaciji na zapadnom Balkanu", napisao je Donald Tusk na svom Twitter profilu.