Poltron u službi Beograda
ZAŠTO PARAHODŽI BAJAZIDU NICEVIĆU NE ODGOVARA JEDINSTVENA I JAKA ISLAMSKA ZAJEDNICA?
Autor: Dr. Mersada Nuruddina Agović
Objavljeno: 01. Apr 2019. 12:04:56


Islamska zajednica u Srbiji je u zadnjih tridesetak godina, nakon razvoja i preporoda svake njene institucije i ustanove, odbrane i unapređenja vakufa, preuzela emanet da brine o svim svojim članovima na prostoru Sandžaka, Srbije, uz održavanje duhovne veze sa maticom Bosnom. Takva Islamska zajednica ne odgovara parahodži, parašejhu i poltronu Dijaneta - Bajazidu Niceviću, kao i njemu sličnim.

Zašto Bajazidu Niceviću ne odgovara jedinstvena i jaka Islamska zajednica?
Zato što Islamska zajednica uči svoje članove da ni pred kim čelo ne spuštaju, osim pred Allahom dž.š. Mi, Bošnjaci Sandžaka, znamo koje su nam zemlje bratske, koje komšijske, ali nikome poltroni ne smijemo biti! Allah nam je naredio da zemljom hodimo uzdignuta čela. Podržavamo partnerski odnos tamo gdje treba i veoma jasno se određujemo prema okolini.

Turska, kao ozbiljna država, nikada ne bi tako lahko oprostila svojim izdajnicima, tako i ona razumije da Islamska zajednica može da oprosti izdajnicima samo ako iskreno tevbu učine i obećaju da joj nikad više neće biti dušmani.

Nažalost, aktuelna vlast u Sandžaku, u vidu koalicije SDP-SDA, stala je na stranu onih koji se protive slobodarskom duhu jedine legitimne Islamske zajednice u Srbiji. Njeni predstavnici nisu spremni na razgovor koji vodi rješavanju problema. Pomenute stranke ni koalicija ne smiju da izađu na TV duel i dijalog sa predstavnicima stranke SPP. Pomenuta stranka je prepoznatljiva da njeni lider poziva na pravdu i opće pomirenje među ljudima. Želimo živjeti u miru sa svakim ko je za mir. Također, želimo živjeti uz jaku, stabilnu, jednu jedinu i legitimnu Islamsku zajednicu u Srbiji koju se više niko neće usuditi da napadne ili izda. Naša tradicionalna veza sa maticom Bosnom i drugim bratskim zemljama je postojana, tako da parašejh Nicević i njemu slični nemaju pravo ništa da spočitavaju. Istina je, nemamo dobar odnos sa izdajnicima, otpadnicima i prodanim dušama, niti ćemo ga imati, dok se iskreno ne pokaju i tevbu ne učine.

Zato, Niceviću, bolje je da učinite tevbu i priključite se saffovima jedinstvene Islamske zajednice, makar bili i u zadnje redove, nego što ustrajavate da sa iblisom ostanete u isti.

Šta nama u Sandžaku znači jedinstvena Islamska zajednica? Znači garanciju da se nikakvi fakfori, sa sve četiri strane svijeta, neće miješati u njen rad, da će narod biti jedinstven, a ti vidi, kome paše naša razjedinjenost. Tvoj angažman i pozivi sa kojima obmanjuješ polupismene oko sebe a sve protiv Islamske zajednice i vjernika i to pod ahmedijom, ići će tebi na štetu i onih kojima se dodvoravaš. Zato, stidi se svog nečasnog agažmana ispod časne ahmedije, mijenjanja teza i bavljenja spletkama. Prezir Bošnjaka prema karakteru ljudi tvog kova hoćeš da usmjeriš prema jednoj divnoj zemlji koja se zove Turska. Mi državu Tursku poštujemo, Dijanetu koji vas štiti zamjeramo, a vas izdajnike preziremo, dok tevbu ne učinite!

To je ukratko moje oglašavanje na tvoje zamjene teza, demagoški licemjeru.