Zagreb
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ PRIMILA DJECU IZ SREBRENICE
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 19. Jul 2019. 09:07:23


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u posjet djecu iz Srebrenice koja već dvanaestu godinu ljetuju u Hrvatskoj te njihove domaćine iz Primorsko-goranske županije, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o organizaciji Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije i Riječke nadbiskupije koji, u suradnji s gradom Rijekom, već tradicionalno organiziraju ljetovanje za četrdesetak djece iz Srebrenice.

Predsjednica Grabar-Kitarović zahvalila je njihovim domaćinima što su im omogućili ljetovanje u Hrvatskoj te poželjela djeci ugodan boravak u Hrvatskoj i puno zanimljivih aktivnosti, priopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

Dvanaestu godinu u kontinuitetu katolički skauti Riječke nadbiskupije u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci i udrugom Snaga žene iz Tuzle, organiziraju projekt ljetovanja djece Srebrenice. Skauti su malim Srebreničanima pripremili bogati program, a koordinatorica projekta su Marina Ivanšić i osnivač katoličkih skauta i pokretač ovog projekta, vjeroučitelj Marin Miletić.

Ukupno 32 djece u pratnji svojih voditelja i odgajatelja boravi u okviru programa u kojeg je uključena škola plivanja, interkonfesionalne radionice, filmske večeri, društvene igre, razgledavanje ljepota Primorja te primanje kod predstavnika gradskih, županijskih i vjerskih institucija.