Devetnaestogodišnji bokser Džan Šljivo zabilježio još jednu pobjedu u profesionalnom ringu
I ČETVRTI MEČ OKONČAO NOKAUTOM U PRVOJ RUNDI
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 18. Aug 2019. 12:08:07

Džan Šljivo zabilježio i četvrtu pobjedu


Džan Šljivo, devetnaestogodišnji bosanskohercegovački bokser, juniorski prvak Bosne i Hercegovine, član bokserskog kluba „Vogošća“, u nemirnim profesionalnim bokserskim vodama zabilježio je još jednu pobjedu. Naime, on je u petak 16 avgusta ove godine u okviru revije profesionalnog boksa i MMA u Prijedoru, klasičnim nokautom u prvoj rundi savladao domaćeg boksera Darka Vasiljevića. Ovo njegov četvrti profesinalni bokserski meč kojeg je, kao i u prethodna tri, krunsao veličanstvenom pobjedom. Robin Schoengarth, Kalid Šenvari (Khalid Shenwary) i Baškim Jakupi baš kao i Darko Vasiljević nokautirani su u prvim minutama borbi.

- Neizmjerno sam sretan što sam i ovaj put zabilježio pobjedu i tako opravdao povjerenje svojih trenera Edisa Efendića i Emira Telalovića koji su me, svo ovo vrijeme iza, pored moje porodice i dede Džeme Bašića, marljivo pripremali za hod u profesionalnim bokserskim vodama, kaže Džan Šljivo. Moj san da suvereno vladam bokserskim ringom polako ali sigurno se ostvaruje. Vjerujem da će, u vremenu pred nama, biti još mečeva u kojima ću se radovati i dostići nešto od slave koju su imali moji uzori Maijan Beneš i Mate Parlov. Već 24. avgusta ove godine u Neumu imam novi meč, a najesen i u Vogošći u kojoj sam zabilježio svoju prvu pobjedu u profesionalnom boksu.

Inače, Džan Šljivo boksom se bavi od 2012. godine, a od prošle godine plovi i profesionalnim bokserskim vodama. Pored ove pobjede imao je još 77 mečeva u kojima je 72 puta bi pobjednik. Od četiri profesionalne borbe, četiri puta je svoje protivnike savlada nokautom.


Edis Efendić, Džan Šljivo i Emir Telalović