Udruženje žrtava i svjedoka genocida:
5. NOVEMBRA, U 10 SATI I 12 MINUTA: ISPRED AMBASADE ŠVEDSKE U SARAJEVU POVODOM DODJELE NOBELOVU NAGRADU ZA KNJIŽEVNOST PETERU HANDKEU
Autor: AA
Objavljeno: 04. Nov 2019. 19:11:47
Povod mirnog okupljanja je odluka Komiteta Kraljevske švedske akademije nauka da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu, koji je javno opravdavao i podržavao zločince i zločine počinjene u Bosni i HercegoviniUdruženje žrtava i svjedoka genocida sutra, 5. novembra, sa početkom u 10 sati i 12 minuta ispred ambasade Švedske u Sarajevu, u ulici Ferhadija 20, pozvalo je građane na mirno okupljanje.

”Povod mirnog okupljanja je odluka Komiteta Kraljevske švedske akademije nauka da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli Peteru Handkeu, koji je javno opravdavao i podržavao zločince i zločine počinjene u Bosni i Hercegovini. Dodjela Nobelove nagrade planirana je 10. 12. 2019. godine zbog čega je početak mirnog okupljanja previđen simbolično u 10 sati i 12 minuta”, saopštili su danas iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida u BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).