Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija uputila pismo vlastima u CG
ZABRINUTI SMO ZA SIGURNOST SVIH GRAĐANA U CG, ZBOG GENOCIDA U PROŠLOSTI ZAHTJEVAMO ZAŠTITU BOŠNJAKA
Autor: B.net
Objavljeno: 06. Jan 2020. 13:01:35
Zbog složene situacije u CG, posebno prijetnji koje plasiraju srpske terorističke paravojne formacije, Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija izrazila je zabrinutost i uputila pismo predsjedniku Vlade CG, ministrima MUP-a i vanjskih poslova, kao bošnjačkim političkim i vjerskim predstavnicima u CG, diplomatskim predstavništvima Crne Gore u Washingtonu i New Yorku, i medijima, u kojem traže da se pruži puna zaštita svim građanima sa posebnim naglaskom - Bošnjacima nad kojima se već stoljećima vrši genocid, progoni, ruše džamije i pljačka imovina, kao i zbog prijetnji koje su se čule iz skupštinskih klupa CG, ali i proglasa koji je plasirala teroristička vojna formacija “Srpska čast”. Pismo objavljujemo u cjelosti:


Proglas koji kružu socijalnim mrežamaPoštovana gospodo,
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) izražava zabrinutost za sigurnost svih građana u Crnoj Gori, zbog konstantnih protesta u gradovima širom Crne Gore, koje predvodi Srpska pravoslavna crkva (SPC) i svi srpski politički subjekti, kao i oni koji su na stanovištu zločinačke četničke ideologije, u čemu je uključen i zvanični politički Beograd i SPC, ali po huškačkim izjavama ne zaostaju ni predstavnici bosanskih Srba na čijem je čelu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

S namjerom izazivanja nereda, svi oni orkestrirano pozivaju narod na ulice zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica (27.dec. 2019.), da na ulicama gradova odbrane “srpske svetinje”.

Uvažena gospodo,
Bošnjačko-američka nacionalna aosicijacija posebno iskazuje zabrinutost za bošnjački narod, nad kojima se već stoljećima vrši genocid, progoni, ruše džamije i pljačka imovina, a kojima je i sada javno zaprijećeno iz klupa Skupštine Crne Gore od strane lidera DF-a Andrije Mandića, koji ističe da je u činu četničkog vojvode, parvojne terorističke organizacije koji su na američkoj crnoj listi.

Našu opravdanu zabrinutost potkrepljujemo letkom / proglasom koji kruži socijalnim mrežama, koji je po logou i sadržaju plasirala “Srpska čast”, koja se tretira da su srpska paravojna teroristička formacija, a to potvrđuju brojne slike na pretraživaču u maskirnim uniformama i dugim cijevima. Pomenute formacije upućuju letak “Braći pravoslavcima” pod glavnim motom “GRAĐANSKI RAT U CRNOJ GORI”.

U letku pomenute srpske terorističke organizacije se ističe, citiramo: “Budite spremni na oružje koje možda bude repertirano na Božić”, naglašavajući u sadržaju “Biće krvi”!!!

U nastavku terorističkog pamfleta pozivaju Srbe širom planete “ako se šta zapetlja da smo tu svi”!!!


Dodik sa predvodnicima paravojne formacije “Srpska čast” (Foto: zurnal.info)


Sa istim proglasom kruže sugestije za uplatu novčanih sredstava, pod imenom Bojana Stojkovića, koji je predsjednik pomenute srpske terorističke formacije, koja je registrovana kao “humanitarna organizacija” u Srbiji (vidite u na slici), a postoji vjerovatnoća i u manjem bh. entitetu RS. Jer pomenuti Bojan Stojković, komandant terorističke paravojne formacije “Srpska čast”, blizak je prijatelj sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, koje je u više navrata posjećivao sa članovima paravojne formacije “Srpska čast” koji su posebno trenirani za državni i međudržavni terorizam. Oni su posebno bili upamćeni kada su prije par godina posjetili Dodika (tada predsjednik RS-a) i Narodnu skupštinu RS.

Više je nego jasno da u Srbiji iza njih stoji predsjednik Aleksandar Vučić dok u manjem bosanskom entitetu RS-u Dodik i Cvijanović. Imajući iskustvo na paravojne formacije “Škarpioni” koji su u genocidu Srebrenici učestvovali u egzekucijama bošnjačkih mladića, a ispraćeni su iz jedne od beogradskih crkvi uz blagoslov sveštenika SPC, ni ovog puta neće nas iznenaditi ako je paravojne formacije “Srpska čast” blagoslovio patrijarh Irenij, Amfilohije ili neko blizak od njihovih sveštenika.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija vas poziva da bez odlaganja, prioriteno i najozbiljnije uzmete ove prijetnje sa pamfleta terorističke paravojne formacije Srpska čast” i zaštite sve građane od terorističko-četničkih hordi. Posebno u djelovima CG gdje žive muslimani, Bošnjaci i Albanci, da se pojačaju vojne i policijske jedinice koji će štiti njih, vakufsku i privatnu imovinu.

Vi ste na potezu!!! – piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne aosicijacije.


Foto: zurnal.info