DA LI SU KORONIJADA I MOSTARSKI LISKALUCI SAMO ZA ZABAVU?
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 17. Mar 2020. 15:03:00
MR MILAN JOVIČIĆ, mostarski Sarajlija i bosanski Srbin!


Kažu da nas je zadesilo veliko zlo, sa dalekog istoka iz Kine, došao nam je u goste neki „korona“ virus.

Mi, već naviknuti na mnoge naše „nacionalističke“ viruse u agresijama sa istoka i zapada, od naših susjeda, nekako smo i oguglali i na ovaj novo nastali kineski virus, možda do trenutka kada konačno i Dodik, odobrava i priziva vojsku na naše granice.

Naši stari su uvijek govorili, da sa zlom često dolazi i po neko dobro, što je primjereno i u ovoj našoj „koronijadi“.

Upravo su i aktuelna dva primjerena slučaja, kao rezultat i plod zajedničke „virusijade“ doživljena i preživljena u teškom prohujalom i sadašnjem vremenu borbe za očuvanjem jedine nam domovine Bosne i Hercegovine i golih života njenih građana.

Naše „mostarske liske“ bi već u svoju dokumentaciju brojnih liskaluka sa ovih prostora uvrstila i ove.

Prvi je veoma upečatljiv i aktuelan upravo u našoj zbilji, veliko srpske i veliko hrvatske nacionalističke borbe u ostvarenju njihovih ciljeva i rezultata po scenarijima akademika, iz svoga roda.

Tako je primjera radi veliki diktator i novo stvoreni i ozvaničeni njihov Bog, iz genocidne tvorevine RS-a, guslar Milorad Dodik, odrastao u naručju i svojih stvoritelja, Raše i Ratka, gromoglasno i javno najavljivao stvaranje velike Srbije.

Stvoritelji genocidne tvorevine RS-a i njenoga despota i srpskog „boga diktatora“!


Međutim u ovoj „koronijadi“ virusa, tovarišč Hrčenko, zvani Mićo iz Laktaša, nekako se primirio, te u posljednje vrijeme manje „hrče“ i lansira svoje sulude tirade u najavljenoj konstrukciji stvaranja i izgradnje te velike Srbije, manje putuje do svoga mentora i istomišljenika, Vučka sa brda, podno Avale i Dedinja.

Granice su zatvorene na relacijama, između Kosova i Albanije, kao i Srbije i BiH na Drini, što je i dovelo u pitanje stvaranja i velike Srbije i velike Albanije, jer je kineska korona i moćnija i zastrašujuća.

Kako ova korona djeluje i na naša pamćenja iz proteklih vremena, u periodu dvostruke agresije na našu državu i na moje voljeni; rodni grad Sarajevo i životni grad Mostar.

Ovi današnji živi sanjari stvaranja velike Srbije, bili su i neposredni sudionici i učesnici nevaljale agresije, višegodišnje opsade ovih gradova, njihovog urbicida i ubijanja nevinih građana.


Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić iznad Sarajeva tokom njegovog bombardovanja!


Međutim, dospjeli korona virus u ovim za nas isto tako teškim vremenima, sprečavanja normalnoga življenja i ekonomskog razvoja, ne samo da nas prisjeća i težih vremena,što nas pomalo i relaksira od istih ovih neljudi, koji su nam „krojilili“ tešku i krvavu sudbinu.


Pogledajmo snimku Vučića iz 1995.: "Za jednog Srbina ubit ćemo 100 muslimana"!


Dakle, vremena se mijenjaju i sa naprednom informacionom tehnologijom, raščišćavaju se i ljudski umovi, sa novim sadržajnim i ljudskim čipovima.

Mračni umovi, zadojeni nacionalizmom i raznim fašizoidnim ideologijama, uviđaju da ima nešto u životu i moćnije i sadržajnije, od njihovih zlih nakana i namjera, pa makar se zvali i „korona“ virusi.

Virusi razni, dolaze i prolaze, da li će nam proći i mnogi umovi mraka, zla i mržnje, ogrijati nas sunce topline, svjetlosti, ljubavi i dobrote.