Novo
ZAJEDNIČKI PROJEKAT MUZIČKE PRODUKCIJE BHRT-A I AMUS-A: ZEMLJO MOJA
Autor: B.net
Objavljeno: 03. Apr 2020. 14:04:27


Muzička produkcija BHRT u saradnji sa AMUS-om pokreće projekat koji nosi naziv „Zemljo moja“, po originalnoj pjesmi autora Kemala Montena: Ambasadori ‎– Zemljo Moja / Budi s njom. Tempo i intonacija primjer link:U vremenu kada je muzika osnovni oslonac pozitivnom životnom stavu, važno je stvarati više nego ikad. Projekat će proizvesti ljekovitu energiju muzike Bosne i Hercegovine koja treba da stigne što dalje i usreći što više one koji je slušaju.

Tim povodom, tim Muzičke produkcije BHRT i AMUS-a poziva sve autore, muzičke stvaraoce porijeklom iz BiH da se pridruže u projektu i zajedno dalje šire pozitivnu energiju. Učestvovati se može na sljedeći način:

Otpjevati ili odsvirati, dionicu ili čitavu pjesmu „Zemljo moja“ prema originalnoj verziji:Zabilježiti to na videu mobitelom i poslati na [email protected];

Muzička produkcija BHRT-a će nakon toga napraviti remake navedene pjesme te nakon finalne audio-video postprodukcije, dostaviti na slobodno korištenje medijima i svima koji to žele.

Upute za učesnike projekta "Zemljo moja"

Za vokaliste:

1. Pustiti u slušalice snimak sa ovog linka: mediafire.com

Pjesmu možete pustiti sa kompjutera ili drugog telefona sa kojim ne snimate video.

2. Snimiti svoju vokalnu dionicu putem telefona. Možete pjevati cijelu pjesmu ili dio pjesme po želji. Taj video poslati na priloženi e-mail.

Za instrumentaliste:

1. U softveru koji koristite zadati tempo 100 BPM i na jedan kanal ubaciti od početka originalnu kompoziciju sa ovog linka, koju ćete koristiti kao matricu:

mediafire.com/file


2. Na drugi kanal usnimiti vaš instrument.

3. Istovremeno dok snimate audio u softveru, telefonom snimajte video kako svirate.

4. Video snimak i solo audio track vašeg instrumenta pošaljite na priloženi e-mail

Alternativno, kao matricu možete koristiti ovaj YouTube clip:Za sva tehnička pitanja i tok realizacije kontaktirajte: [email protected] i [email protected], FB stranicu BHRT Muzička produkcija ili brojeve telefona 033408024 i 033408025