KORONAVIRUS - Nezadovoljstvo režimom
RUŠENJE VUČIĆEVOG REŽIMA: BUKOM ŠERPI I PIŠTALJKI SRBIJA REKLA NE DIKTATURI
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 28. Apr 2020. 00:04:51


Širom Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji, i večeras su se sa terasa i prozora brojnih domova mogli čuti zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana vidno nezadovoljnih aktuelnim stanjem u državi.

Riječ je o protestu građana, koji je pokrenula Inicijativa Ne davimo Beograd pod nazivom “Digni glas: Bukom protiv diktature!”, započetom u nedjelju i to odmah nakon aplauza podrške medicinskim radnicima i njihovoj požrtvovanosti u borbi protiv koronavirusa.

Sem Beograda, buka se večeras mogla čuti i u ostalim gradovima Srbije, koji su se priključili ovom performansu.

Pogledajte kako je to izgledalo širom zemlje:Inače, u prijestonici su se večeras, kao i prethodnog dana nakon 20.00 sati, čuli zvuci pištaljki i udaranja u šerpe građana, koji ovim načinom nastoje da izraze nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Srbiji, ali i zbog rastućeg uticaja predsjednika države Aleksandra Vučića u uslovima pandemije koronavirusa, prenosi Nova.rs.

Ovakva se “buka” večeras čula u pojedinim djelovima Beograda:Podsjetimo, iz Inicijative Ne davimo Beograd navode da ovim performansom žele da pokažu da građani Srbije odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju ih aktuelna vlast uvlači. Kako dodaju i narednih večeri će se nastaviti sa ovom akcijom i pozivaju sve građane da im se priključe.