DF: POZIVAMO SDP I NS DA GLASAJU ZA BUDŽET I ODRŽAVANJE IZBORA; NE SLUšAJTE KONAKOVIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 15. Jul 2020. 14:07:17


Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poziva uoči sutrašnjeg glasanja o budžetu institucija BiH, zastupnike Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke, da se u punom stranačkom kapacitetu pojave na sjednici, i glasaju za usvajanje budžeta, što je preduslov za održavanje izbora.

Pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da se pojave na sjednici i glasaju za budžet, s obzirom da prilikom posljednjeg glasanja predsjednik SDP-a Nermin Nikšić nije glasao, dok šef Kluba zastupnika SDP-a Saša Magazinović i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović uopće nisu bili prisutni na sjednici, pa samim time nisu ni glasali za usvajanje budžeta.

Smatramo da će ukoliko budu glasali za usvajanje budžeta, i omogućavanje izbora, javnost i građani BiH iznaći volje i snage da im oproste posljednje neodgovorno postupanje prema državi, unatoč pokušaju obmane javnosti putem pozivanja na proteste iako za budžet i održavanje izbora nisu glasali.

Također, pozivamo zastupnike SDP-a i NS-a da s tim u vezi odbace na sebe neučtive i nasilničke pritiske predsjednika vanparlamentarne stranke Narod i pravda, Elmedina Konakovića, kome nije u interesu usvajanje budžeta nego proizvodnja nasilja i haosa.

Razumijemo da u SDP-u i NS-u s tim u vezi trpe pritiske, ali ih pozivamo da te pritiske u interesu građana i države odbace. Svako drugačije postupanje samo bi bio nastavak pogrešne politike koja pogrešno procjenjujući inteligenciju građana računa sa njihovom neupućenošću.