„Sviće Zora“
BUDNICA ILIRSKOG RODA
Autor: B.net
Objavljeno: 19. Jul 2020. 15:07:04


Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo Vam historijski projekat koji je okupio mlade i stare potomke slavnih Ilira Balkana – Himnu, „Budilica Ilirskog Roda“.

Naš moto „Sviće Zora“, došao je do nezamislivo mnogo ljudi u želji da napravimo mostove prijateljstva i saradnje među nama narodima Balkana, potomcima Slavnih Illiryana/Ilira. U ovoj krvnoj porodici nije važno ko ima koju ulogu, u kog Boga veruje, kakva mu je odjeća, koje boje mu je koža i dr. Svima nama je zajedničko poštovanje ljudskih prava, sloboda i poštovanje svega što je napisano u Povelji o ljudskim pravima Ujedinjenih nacija.

Istinska radost jeste biti dio cilja koji mi sami postavimo kao prioritet. Život svakog ilirskog potomka pripada cijeloj zajednici i dok god živi, njegova je privilegija da za nju čini sve što može. Ilir ma koje podnacije ili vjere bio, treba da bude potpuno iskorišten, jer što više bude radio i što više djela iza sebe bude ostavio, duže će i živjeti i trajati.

Jedna stara latinska poslovica koju su nam donjeli oni koji nas nisu mogli osvojiti više od 250 godina, a kasnije su postali naše komšije Rimljani, kaže: ,,Plus actum quam scriptum valet‘‘, što u prijevodu znači ,,Više vrijedi urađeno, nego napisano‘‘. Do sada postignuto je značajno i neuništivo. Na onima koji dolaze je da daju svoj doprinos daljem širenju ideje ilirizma, suradnje, prijateljstva, humanosti, solidarnosti, jedinstva, dobrovoljnosti i gostoprimstva, što može stati u tri riječi: „Servo per Amikeco“.

SKUPITI SE ZAJEDNO ZNAČI POČETAK, RADITI ZAJEDNO ZNAČI NAPREDAK, OSTATI ZAJEDNO ZNAČI USPJEH! PROBUDITI SE I NAPRAVITI BOLJI BALKAN!Mi smo za uspjeh! Neka živi Ilirska Zora! Neka živi Balkan! Neka živi Illyria!

Naša himna, „Budnica Ilirskoga Roda“, djelo je autora i izvođača iz cijelog regiona:

🎵 Tekst: Pokojni Ljudevit Gaj, Mahir Ziska
️️🎵 Muzika: Papa D, Vuya, Suad Jukić
🎵 Aranžman: Papa D
🎵 Mix/Mastering: Suad Jukić, Vuya
🎥 Video: Dobra Televizija

te izvođača:

- GORAN VUJIČIĆ / VUYA

- ENISA BAJRAMOVIĆ / ENNY B

- RUŽA ČOSIĆ

- DUNJA FAZLIĆ,

- TARIK KOVAČEVIĆ,

- ALEM BAJROVIĆ,

- ALEN AZARIĆ,

- HAMZA ŠKRIJELJ

imama iz regiona, sveštenika sa Atosa, građana Balkana...