Refleksije
FAKTOR.BA KAO TRAKTOR.GA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 09. Sep 2020. 13:09:55
Noćna mora je bolest za koju nema lijeka. Zato R.F. ne smije ni ime spomenuti tim “sarajevskim ograncima te političke organizacije”, kao što Željko Komšić, smije obavijestiti javnost da je njegova “noćna mora” od Bošnjačke akademije nauke i umjetnosti (BANU) toliko traumatična da prijeti bosansko-državnom opstanku.


Novinar čiste duše i lavovskog srca ne boji se potpisat svoje ime ispod čistog teksta. Agent nečiste duše i hinjske pameti ima strah od samoga sebe a kamoli od javnosti koja ga prati. Od uspavane i učmale javnosti agent se ne boji. Zato svoj naručeni nečisti tekst za Fktor.ba potpisuje inicijalima N. P.. A onda kao kameleon mijenja boju i pretvara se u inicijale R. F. (Očekivao sam da mi odgovori N.P., ali se odnekud pojavio u Faktoru.ba R.F., koji očito upotrebljava ovaga N.P., što ne spada u opis moje dužnosti da utvrđujem ko je ko iza ovih inicijala, koji mogu biti imaginarni, upravo onako kako rade tajne službe. Spominjanjem KOS-a htio sam da izazovem reakciju kako bi saznao ko stoji iza prvog teksta N.P.. I u tome sam uspio jer se pojavio R.F. Zato pozivam Faktor.ba da nam objasne ko je N.P. a posebno ko je R.F., koji upotrebljava meni nepoznatog N.P. Volio bih da mi novinarska profesija objasni šta znače inicijali u novinarstvu).

Vidi link OVDJE

Prethodni inicijali služe da se Kainov grijeh Sutorine sakrije, a potonji služe da se grijeh slavi. Kain je shvatio svoj grijeh tek kad mu je gavran pokazao kako treba da ukopa svog ubijenog brata Abela. Faktor.ba sa dva inicijala N.P. i R.F nije u stanju ni to da shvati - grijeh Sutorine. Umjesto toga, agent s inicijalima R.F. još dublje ore bosansku zemlju za potrebe Crne Gore, preciznije za politiku Mila Đukanovića. Agent nas ubija svojim naručenim argumentom da je “Sutorina dio teritorije Crne Gore već više od sedam decenija”. Znači prije “sedam decenija” Sutorina nije bila teritorija Crne Gore. Pa i da je to tako, a nije, zar krv bosanskih šehida ne zaslužuje da se bosanski gazije bore i u miru za svaki pedalj bosanske zemlje jer je Sutorina bila i ostala bosanska državna teritorija.

Pozivanje na „Badinterove granice“ je priča za malu djecu, priča koja služi da opravda izdaju te pokrije intelektualnu lijenost, pravnu neukost i političku ljigavost. Prema ovoj logici, iza koje ne stoji zdrava bosanska pamet, šta god bosanski susjedi požele otet od Bosne, treba im odmah dati kako se ne bi došlo do "raspakivanja granica”. I, naravno, za svaku bosansku izdaju ima se opravdanje da je to zbog Beograda. Pa da su tako razmišljali rahmetli Alija, bosanski patrioti i bosanski šehidi, Bosna bi bila dio krnje Jugoslavije. Odakle ta podanička pamet, koju Faktor.ba danas promovira? I odakle to da su svi krivi osim njih koji su se odrekli Sutorine radi “resetovane” politike Đukanovića, koji nije ništa manje odgovoran od Miloševića za agresiju na bosansku državu i genocid nad bošnjački narod.

Je li ikad iko čuo ijednog Jevreja da kaže da Himmler, kao najbliži suradnik Hitlera, nije bio odgovoran za Holokaust? Je li ikad iko čuo da je Vizental Centar u Beču iz dnevno političkih potreba abolirao ijednog nacistu, posebno onoga koji je bio tik uz Hitlera, kao što je Đukanović bio tik uz Miloševića punih deset godina (1989-1999). Isti desetogodišnji srpsko-crnogorski politički staž Đukanović je imao i sa Aleksandrom Vučićem! Đukanović nije pitao nikoga u Bosni da li smije biti uz politiku Miloševića, politiku koja je bila katastrofalna za Bosnu, čak i onda kad je potpisivao anti-NATO pamflet u oktobru 1998. god. i tako omogućio Miloševiću da “legalno” upotrijebi srpsku vojsku na Kosovu protiv Albanaca.

Nije niko čuo niti će ikad čuti da neko u ime Vizental Centra u Beču kaže da je čitao knjige o Holokaustu u kojima se ne spominje Himmlerovo ime, iako se Himmler odrekao Hitlera kao i Đukanović od Miloševića. To može biti samo u Bosni. I samo u Bosni može biti kriv, kako kaže novinar u Faktoru.ba R.F., za pad omiljenog Đukanovićevog režima, onaj koji ga ne podržava, kao što ga podržava Faktor.ba. A to su oni koji “osporavaju neosporive činjenice u vezi s Đukanovićem, (uključujući i otimanje Sutorine, doduše uz pomoć bosanske veleizdaje, o.a.) barem kada je odnos prema BiH (moja zemlja i država ima puno ime Bosna i Hercegovina, o.a.) u pitanju, pokušaj je i amnestiranja političkih struktura bliskih Muameru Zukorliću, koje su u Crnoj Gori poslužile kao prevaga na strani prosrpskih stranaka i o čijoj odgovornosti za izgledni dolazak na vlast nosilaca velikosrpskih ideja šute i sarajevski ogranci te političke organizacije” (Faktor.ba R.F.).

Noćna mora je bolest za koju nema lijeka. Zato R.F. ne smije ni ime spomenuti tim “sarajevskim ograncima te političke organizacije”, kao što Željko Komšić, smije obavijestiti javnost da je njegova “noćna mora” od Bošnjačke akademije nauke i umjetnosti (BANU) toliko traumatična da prijeti bosansko-državnom opstanku. Jer, ako ne bi bilo BANU u Sarajevu, Komšić bi mogao mirno da spava, a ovako Komšić nema sna ni kad je trijezan ni kad je pijan, što može imati nepoželjne konsekvence za bosansku državu, za koju se on bori tako snažno da je obećao Koštunici da će mu odsjeći prste ako dirne u Bosnu. Koštunice više nema na srpskoj političkoj sceni pa to Komšićevo obećanje više ne važi. Drugi srpski političari mogu biti sigurni da im prsti neće biti odsječeni. Jedini problem kojeg Komšić sada ima je BANU. Zato tim koji se okupljaju oko BANU Komšić će da odsječe prste zato što ugrožavaju njegov sistem vrijednosti, koji se njeguje i njegovoj kafani.

Nadalje, je li ikad iko čuo ijednog Hrvata da kaže da Hrvatska treba da se odrekne spornog dijela vode u Jadranskom moru čak i nakon europskog suda o arbitraži u korist Slovenije? Nije niko čuo niti će ikad čuti jer bi to bila veleizdaja državnih hrvatskih interesa. Samo je u Bosni moguće da Faktor.ba pod dvostrukim inicijalima, N. P., R.F., iz jedne misteriozne pameti ubija Bošnjake u pojam da je izdaja bosanske Sutorine visoki stupanj patriotizma; da bi pravna borba za bosansku Sutorinu pred europskim sudom o arbitraži bila samoubilačka; da visoka bošnjačka/bosanska politika, koju poznaje samo Faktor.ba, predstavlja najviši domet bosanske mudrosti i hrabrosti da se odustane od onoga što bosanskoj državi pripada. Zato su opasni oni koji podsjećaju na izdaju, a oni, novinari, koji brane izdaju bosanske Sutorine su u opasnosti jer im se uskraćuje sloboda mišljenja i govora.

Dragi moji, ispričavam se što vas zamaram, ali imam potrebu da kažem da ne nasjedate na zaglupljivanje od onih koji hoće da nas uvjere da je izdaja patriotizam. To nije nikad bilo niti može ikad biti. Izdaja ostaje izdaja bez obzira koliko agenata se udružilo da nam to prikažu drugačije.

A što se tiče mojih objava, one su na mom Facebooku dostupne svakom portalu, uključujući i Faktor.ba, koji rado objavljuju moje stavove ako podržavaju njihove političke favorite. U Bosni su stalno neki izbori pa se nadam da će i stavovi koji Faktoru.ba odgovaraju biti objavljivani. Ako Bog da!

Allahu Svemogući, ojačaj nas da možemo razlikovati izdaju od rodoljublja!
Allahu Sveznajući, pouči nas da volimo zemlju i državu!
Allahu Milostivi, omili nam istinu i pravdu! Amin!