Obavještenje Islamske zajednice i Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku:
POZIV ZA FINANCIJSKU PODRŠKU ZA KUPOVINU KUĆE DO ALIPAŠINE DŽAMIJE U ASTORIJI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 23. Sep 2020. 16:09:33
NEW YORK: Kuća na prodaji (lijevo) i Alipašina džamija u Astoriji
(kliknite na sliku za uvećati)


Omer ibn Hattab, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, a.s., rekao: „Ko sagradi džamiju u kojoj će se spominjati Allahovo ime, njemu će Allah, dž.š., sagraditi dvorac u Džennetu.” (Ibn Madže - sahih)

Poštovane džematlije,
Es’selam alejkum!

Obavještavamo vas da je na prodaju kuća pored Alipašine džamije u Astoriji, na adresi; 31-31 12th st..

Obzirom da se pojavila zainteresovanost za tim objektom, jer kao što znate Alipašina džamija ima mnoge violations (zakonska namjenska kršenja) i potrebno je da se kupi ova kuća kako bi se na kraju napravila velika džamija u Astoriji sa svim dozvolama.

Kuća pored Alipašine džamije je trenutno na aukciju i prodaje se za $1.025.000 (milion i dvadeset pet hiljada dollara).

Ovom prilikom pozivamo sve koji su zainteresovani i koji bi željeli da obećaju donacije da se jave imamima i odbornicima Islamske zajednice.

Neka vas Allah čuva!

Kako dodatano saznaju Bosnjaci.net, Odbor Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku ući će u novi projekat uvećanja vakufske imovine u New Yorku u zavisnosti od odziva i spremnosti članova da financijski podrže kupovinu ovog objekta, posebno ističući da imaju razumijevanja za složenu zdravstvenu i ekonomsku situaciju u SAD ali i u cijelom svijetu koja je izazvana pandemijom COVID 19.

Inače. Islamska zajednica i Kulturni centar Plav-Gusinje u New Yorku u svom vakufu ima već tri objekta: Alipašina džamija u Astoriji, Bošnjački islamski kulturni centar na Richmond Hillu i Islamski centar Monticello.