NAČELNIK PLAVA BAJRAKTAREVIĆ: ISPADI POJEDINACA NEĆE NARUŠITI MULTIETNIČKI SKLAD, SANIRAĆEMO šTETU NA AUTOMOBILU
Autor: Vijesti.me
Objavljeno: 05. Oct 2020. 17:10:42


Predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević reagovao je povodom jučerašnjih incidenata u Beranama tokom fudbalske utakmice 8. kola prvog kola Crnogorske fudbalske lige (CFL) između Jezera i Budućnosti.

"Kao predsjednik opštine koja je služila kao primjer kroz vjekove i bila slika multietničkog i multinacionalnog sklada, opštine koja je položila najteže ispite tokom 90-tih godina najoštrije osudjujem jučerašnje nemile događaje, koji su se desili na gradskom stadionu u Beranama", kazao je on.

On je pohvalio munjevitu rekaciju nadležnih institucija u otkrivanju indetiteta vinovnika jučerašnjeg nemilog događaja i izrazio nadu da će isto tako veoma brzo doći do pravosnažnog epiloga ovog procesa.

"Duboko sam uvjeren da ovakvi ispadi pojedinaca neće narušiti multinacionalni i multietnički sklad kojim smo se mogli kao država pohvaliti nakon sticanja nazavisnosti", navodi se u saopštenju.

On dodaje da će Opština Plav "kao institucija svih njenih građana iznaći način da našem sugrađaninu pomogne u saniranju štete koja je nastala vandalskim činom demoliranjem automobila u njegovom vlasništvu", zaključio je Bajraktarević, objavio je portal Vijesti.me.

INCIDENTI TOKOM FUDBALSKE UTAKMICE: Huligani u Beranama vrijeđali članove Jezera, demoliran automobil navijača iz Plava?


Portal plavgusinje.me piše da su se prema riječima očevidaca, čule uvredljive poruke " O Turci, došli ste, selite se" i slično

U toku jučerašnje utakmice 8. kola prvog kola Crnogorske fudbalske lige (CFL) između Jezera i Budućnosti, koja je odigrana u Beranama, nakratko je došlo do prekida meča zbog niza incidenata, prenosi portal plavgusinje.me.

Taj portal navodi da je nekoliko huligana iz Berana najprije vrijeđalo članove ekipe iz Plava, da bi nakon toga i demolirali automobil jednom od navijača kluba iz Plava.

Portal plavgusinje.me piše da se neprijatnosti tu nisu završile, a prema riječima očevidaca, čule su se uvredljive poruke " O Turci, došli ste, selite se" i slično.

Kako saznaje taj portal, četiri osobe su uhapšene zbog ovih incidenata.

Policija se do ovog trenutka nije oglasila povodom ovih incidenata