Ganja: U toku su akcije traženja i spašavanja ispod ruševina kuća. Među poginulim su i četiri žene. Među ranjenim nalazi se 16 žena i šestero djece
U RAKETNOM NAPADU ARMENSKE VOJSKE POGINULO DEVET, RANJENA 34 AZERBEJDŽANSKA CIVILA
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 11. Oct 2020. 14:10:48
Iz azerbejdžanskog Glavnog tužilaštva navedeno je da su projektili koje je lansirala Armenija pogodili civilne objekte u gradu Ganja. (Foto: Onur Çoban - Anadolu) Agency


Najmanje devet civila je poginulo, a 34 su ranjena u raketnom napadu armenske vojske na azerbejdžanski grad Ganja, javlja Anadolu Agency (AA).

Armenske snage izvele su raketni napad na drugi po veličini azerbejdžanski grad Ganja, a nije prošlo ni 24 sata od dogovorenog primirja.

Iz azerbejdžanskog Glavnog tužilaštva navedeno je da su projektili koje je lansirala Armenija pogodili civilne objekte u gradu Ganja.

Potvrdili su da je smrtno stradalo devet, a ranjena 34 civila. U toku su akcije traženja i spašavanja ispod ruševina kuća. Među poginulim su i četiri žene. Među ranjenim nalazi se 16 žena i šestero djece.

Na sastanku predstavnika Azerbejdžana i Armenije održanom u Moskvi dogovoreno primirje koje je jučer 10. oktobra 2020. od 12 sati stupilo na snagu.

Dogovoreno je da u humanitarne svrhe bude proglašen prekid vatre za razmjenu zarobljenika, zatvorenika i tijela poginulih u skladu s posredovanjem i kriterijima Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Ipak, armenska vojska je od jučer u više navrata prekršila primirje I izvodila napade na azerbejdžanski teritorij.