Pismo članovima CIK-a BiH
MAJKE SREBRENICE: NE DOZVOLITE DA NAŠ TRUD BUDE UZALUDAN, PONIŠTITE I PONOVITE NEPRAVEDNE IZBORE 2020. U SREBRENICI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 02. Dec 2020. 13:12:26
U povodu svih neregularnosti, krađe identiteta, prije i u toku Lokalnih izbora u Srebrenici, nakon akcije SIPA-a i hapšenje aktera, što će dobiti i sudski epilog, Majke Srebrenice uputile su otvoreno pismo Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Pismo objavljujemo u cjelosti:

- Mi majke Srebrenice više od 25 godina se borimo za istinu, pravdu i povjerenje.
U ovih više od 25 godina naše borbe odgajali smo djecu čiji su roditelji ubijeni u genocidu u Srebrenici. Ponosne smo da niti jedno dijete nema mržnje, nije izvršilo niti jednu osvetu i pored činjenice da su svojim očima gledali ubijanje roditelja, zato jesu, uz našu podršku, završili fakultete i danas su uspješni u svojim oblastima.

Zašto Vam ovo pišemo!

Zato što Vas želimo zamoliti da ne dozvolite da naš trud bude uzaludan, da naša djeca izgube povjerenje koje smo gradili. Gradili smo ga na istini, pravdi i povjerenju.

Istina pravda i povjerenje, počinju sa osnovnim ljudskim pravima, među koje spadaju i izbori, odnosno pravo da biraš i budeš biran. Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno, nije pravedno.

Zato Vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to Vas molimo kao ljude i kao roditelje, piše u pismu Majki Srebrenice koje su potpisali Munira Subašić, predsjednica Udruženja Pokreta Majke enklava Srebrenica i Žepa, Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice”, Šuhra Sinanović, predsjednica Udruženja Žena Podrinja i Fadila Efendić, predsjednica UG "Srebreničke majke".