OVAJ ČOVJEK TVRDI DA ZNA KAKO JE MILORAD DODIK DOŠAO DO IKONE
Autor: Oslobođenje
Objavljeno: 28. Dec 2020. 21:12:43
Ikona je već vraćena u našu zemlju, a Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini traži da ikona bude vraćena u Ukrajinu

VUKOTIĆ I DODIK U MAJU 2018. GODINE / AGENCIJE


Afera "Ikona" danima unazad ne prestaje intrigirati javnost.

Naime, sada je poslanik u NSRS Nebojša Vukanović na svom blogu objavio je mogući scenarij kako je ikona došla u posjed Milorada Dodika.

Kako on navodi na svom blogu da je ovo ekskluzivno svjedočenje bivšeg predsjednika Skupštine Veterana RS-a Dragana Savića o tome kako je predsjednik Veterana RS-a Duško Vukotić donio iz Luganjska ikonu Svetog Nikole i poklonio je 29. maja 2018. Miloradu Dodiku u njegovom Kabinetu u Banaluci.

Savić kaže kako je to bio "poklon od Luganjska i Donjecka" koji je tadašnjem predsjedniku RS-a Dodiku donio Vukotić, te da je taj poklon trebao biti pečat na dogovor oko ustavnog statusa Veterana RS-a, kako bi bili kategorisani kao organizacija od posebnog značaja.

Između ostalog, navodi kako ih je Dodik prevario i da ništa od toga nije bilo, ali da je ikona ostala kod njega, te da mu je nedavno poslužila kao poklon za ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Podsjećamo, ikona je već vraćena u našu zemlju, a Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini traži da ikona bude vraćena u Ukrajinu, objavilo je sarajevsko Oslobođenje.