ŽIVOT U LEGLU POKVARENOSTI
Autor: Željko Milićević
Objavljeno: 17. Feb 2021. 17:02:00
ŽELJKO MILIĆEVIĆ: Činjenica je da je vlada Kanade imala, kroz sve godine ratovanja Jugo-Srbije protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Kosova, tehničke uređaje u sred Beograda koji su omogućavali ne samo prisluškivanje signala u otvorenom eteru, nego i sposobnost izolacije gradskih četvrti, ulica, zgrada pa i soba u zgradama. Oni su iz Beograda prisluškivali ne samo vladu JugoSrbije, nego i Ljubljanu, Zagreb, Sarajevo, Prištinu pa čak i Tiranu i unutar tih gradova, i ulice i zgrade i sobe od interesa.


Glavni grad bilo koje zemlje po nekom nepisanom pravilu je i sjedište i središte pokvarenosti, odnosno korupcije. Ta pokvarenost je vezana za moć vlasti u svakom smislu, od izabranih pokvarenjaka, do onih koji ganjaju kupovni stroj vlade, pa do svih mogućih udruženja koja otvaraju urede u glavnom gradu samo zato da bi bili na izvorištu novaca poreznih platiša.

Živim u ovom kanadskom leglu pokvarenosti već četrdeset godina i osobno znam mnoge koji su se dobrano unaprijedili novcima poreznih platiša, od vladinih službenika koji potpisuju kupoprodajne ugovore, do svih mogućih policija – a ima ih buljuk – pa do ministara i premijera države i njihovih ureda koji barataju najvišim tajnama zemlje.

Od osam premijera pod čijom sam vladavinom živio, uključivo i trenutnog, samo dvoje nisu bili uhvaćeni u pokvarenosti. Pošto je Kanada plaho lijepa i poštena zemlja, ovdje ne govorimo o pokvarenosti – ili korupciji – već koristimo ublaženi, nevini izraz, sukob koristi, ili utjecaja. Razlog tome je što je pokvarenost krivično djelo, kažnjivo zatvorom, dočim je sukob koristi ili utjecaja pojam koji spada u etiku – ili pomankanje iste.

Dvoje koji nisu bili uhvaćeni i imenovani, su John Turner od Liberalne stranke i Kim Campbell od Konzervativne stranke. Mišljenja sam da oni nisu imali vremena posegnuti za novcima poreznih platiša, njihova vladavina je bila kratka, manje od godinu dana u svakom slučaju.

Brian Mulroney, zet Dr. Dimitrija Pivničkog koji je pobjegao iz Jugoslavije da izbjegne proganjanje za ratne zločine počinjene u Drugom svjetskom ratu gdje je bio član Kraljevskih četnika, bio je jedan od najprodornijih pokvarenjaka u povijesti Kanade. Čak je i vlada otvorila krivični postupak protiv njega, no to se sve lijepo dogovori u ovoj plaho čestitoj i poštenoj zemlji na taj način da ga se okrivi za zločin koji nije počinio, onda mu se isplati dva milijuna dolara za odštetu, a onda on grmne, preko noći, trideset i pet milijuna dolara. Medjutim u ovoj plaho čestitoj zemlji osoba ne može biti dva put podvrgnuta sudskom procesu za isti zločin, i sve se to plaho lijepo izbriše i zaboravi. To, da je on javno priznao da je primio tristo i pedeset tisuća dolara muštuluka, u smeđoj papiprnatoj kesi od Karl-Heinz Schreibera da pomogne u kupoprodaji Airbus zrakoplova nije čak niti podleglo kao prihod koji se oporezuje.

Sreo sam i Mulroneya i Chretiena i ustanovio da su oni vrhunski grabitelji novaca poreznih platiša. Chretien je, dok je bio Ministar financija u vladi premijera Pierre Elliott Trudeau, izmislio jedan porezni program kroz koji su imućni i dobro povezani pokvarenjaci pokrali poreznog platišu za više od pet milijardi dolara – i nikom niti dlaka s glave da padne. U to sam vrijeme radio u poduzeću koje je imalo najtajniju klasifikaciju, radilo se je o sigurnim komunikacijama i ta je tehnologija bila dostupna samo vladama NATO ugovora. Poduzeće je spektakularno propalo doslovno preko noći kad se je ustanovilo da je više od dvjesto i pedeset milijuna dolara novaca poreznih platiša završilo u tajnim računima u Turks i Caicos, British Virgin Islands i Barbadosu.

Taj je slučaj bio od posebnog značaja za ratove u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i u širem okruženju.

Naime, poduzeće M.I.S.T Inc. i M.I.S.T International Inc., je razvijalo uređaje za sigurne komunikacije i bilo i jedini ovlašteni kanadski uvoznik sistema sigurnih komunikacija i prislušnih uređaja.

U to doba je američko poduzeće Dynamic Sciences Inc., iz Sherman Oaks u Kaliforniji (danas su u Chatsworth) bilo vodeći dobavljač prislušnih uređaja vladama Sjedinjenih Država i članica NATO ugovora. Poznavao sam predsjednika firme, imenom Phil Hammond, koji je bio namazan svim mastima. Proizvod onda vrhunske tehnologije, TEMPEST Automated Frequency Analyzer DSI 9000 je bio uređaj kojeg su sve američke a i kanadske ambasade imale u glavnim gradovima zemalja koje su bile pod prismotrom.

Godine 1986. taj uređaj u kanadskoj ambasadi u Moskvi je prestao funkcionirati i trebalo ga je zamijeniti novim. U vrhu vlade Kanade je pala odluka da se isti takav sistem koji je bio u ambasadi u Beogradu premjesti u Moskvu, a novi se postavi u Beograd. To je bilo učinjeno jer je tajna služba savjetovala da pošiljke iz Beograda u Moskvu ne privlače pažnju koju bi privukla pošiljka iz Ottawe u Moskvu. Isto tako je bilo mišljenje tajne službe da pošiljka iz Ottawe neće privući pažnju vlasti u Beogradu jer je Kanada otvorila kreditnu liniju Beogradu za kupovinu vojnih materijala – Milošević je bio na uzlaznoj putanji.

Činjenica je da je vlada Kanade imala, kroz sve godine ratovanja Jugo-Srbije protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Kosova, tehničke uređaje u sred Beograda koji su omogućavali ne samo prisluškivanje signala u otvorenom eteru, nego i sposobnost izolacije gradskih četvrti, ulica, zgrada pa i soba u zgradama. Oni su iz Beograda prisluškivali ne samo vladu JugoSrbije, nego i Ljubljanu, Zagreb, Sarajevo, Prištinu pa čak i Tiranu i unutar tih gradova, i ulice i zgrade i sobe od interesa.

Pošto sam dobro znao tehničke sposobnosti uređaja, ja sam to uzeo za podlogu moje tužbe protiv vlade Kanade za suučešće u genocidu Bosne i Bošnjaka.

Vlada Kanade je u svakom trenutku znala, ili mogla znati, za svaki plan i svaki pokret vojnih i ostalih oružanih formacija bilo gdje na Balkanu, a pogotovo za svaki plan i pokret Jugosrpskih formacija.

Dakle, ovdje se radi o vrhunskoj pokvarenosti – o suučešću u najgorem zločinu koji postoji u knjigama pravosuđa, o suučešću u genocidu.

Vlada Kanade je, da zamete tragove krivde, poduzela mnogo mjera zataškavanja, no meni nisu promakli jer znam leglo pokvarenosti od vrha do dna.

Za vrijeme rata je Kanada utjecala na tužioce u Bosni koji su izrazili zanimanje za generala Lewis MacKenzie-a. Meni je čudno da su dva tužioca napustili proganjanje, helem nejse...

Još je čudnije – meni nije jer ju znam – da je godine 2000., Anita Vandenbeld predvodila grupu istražioca Ujedinjenih nacija koji su radili na razotkrivanju pokvarenosti u Bosni, i pogotovo u Sarajevu. Ona je sklopila prijateljstvo sa kćerkom Alije Izetbegovića, r.a., i uvjeren sam da kćerka nije sumnjala u namjere Anite Vandenbeld. Uvjeren sam da se njoj niti sanjalo nije koje su namjere bile vlade Kanade i posebnog agenta Anite Vandenbeld.

Anita Vandenbeld, koja je danas član Parlamenta Kanade, iz Liberalne stranke, je imala dužnost da nađe dovoljno materijala da se podigne optužnica protiv Prvog Predsjednika Republike Bosne i Hercegovine. Cilj je bio da se potpuno sroza i uništi karakter ne samo Predsjednika Izetbegovića već i svih generala a i boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine. Namjera je bila da se Oslobodilački rat prikaže kao vrhunski zločin korupcije. Danas vidimo da je to bio vrlo uspješan potez vlade Kanade.

Anita Vandenbeld i njen suprug, koji se je kandidirao za fotelju u Gradskom vijeću Ottawe, su bili prokazani i imenovani za “sukob koristi i utjecaja” - i nikome ništa, jer se agenti korupcije u Kanadi nagrađuju novcima poreznih platiša.

A genocid? O tome više nema niti jedne riječi.

Kanada je, kao Sjedinjene Države, Izrael i Republika srpska, ustanovljena u genocidu izvornih stanovnika.

Iz tog razloga neće biti gašenja niti Sjedinjenih Država, niti Izraela, niti Republike srpske.

Kad i ako bi se Sjedinjene Države, Izrael i Republika srpska ugasili kao zemljopisno administrativne jedinice, onda Kanada ne bi imala opravdanje daljnjeg postojanja, barem ne sa trenutnim ustavom.

A pošto je trenutni ustav Kanade utemeljen u genocidu koji se ne priznaje, jer bi priznanjem i monarhija u Londonu i cijela Britanska financijska konstrukcija iza toga pale, neće biti nikad i nikakve temeljne promjene... bilo danas, bilo za slijedećih pedeset, stotinu, godina...

To je leglo i ljudske pokvarenosti i korupcije koje će se održati dok je god ljudskih umova koji se još nisu osovili na suverene noge.