ARMIN MUZAFERIJA I SARAJEVSKA FILHARMONIJA ZA DAN NEZAVISNOSTI BIH PREDSTAVILI PJESMU „STUDEN VODO“
Autor: Dževad Ibišević
Objavljeno: 01. Mar 2021. 15:03:49


Armin Muzaferija za Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima poklonio je kompoziciju „Studen vodo“ koju je snimio sa Sarajevskom filharmonijom predvođenom odličnom Samrom Gulamović.

Tekst za „Studen vodo“ potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem. Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stijepić, Zaffer by glamur dizajn, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.


- Ponosan sam na ovaj projekat. Mnoge lijepe stvari su mi se desile u karijeri, ali uraditi kompoziciju sa Sarajevskom filharmonijom je velika čast i u umjetničkom smislu, ali i ljudskom, jer je prije svega čine divni ljudi sa kojima je bilo zadovoljstvo raditi. Spot smo snimali na više značajnih lokacija, ali još uvijek premalo, s obzirom koliko ih BiH ima. Ovaj put to su bila mjesta kojima sam lično očaran: Kraljevski grad Bobovac, tvrđava u Srebreniku, Ostrožac u Cazinu. Presretan sam što sam „Studen vodo“ predstavio za Dan nezavisnosti. Svaki praznik kojim se glorifikuje ova moja hiljadugodišnja zemlja je praznik mog srca. Neki doprinose svom narodu i zemlji kroz sport, neki kroz nauku, a ja ću kroz umjetnost, – kaže Armin Muzaferija.

Preporučujemo da poslušate pjesmu i pogledate spot „Studen vodo“, kao i da preporučite prijateljima, ali i dušmanima Bosne:Armin Muzaferija i Sarajevska filharmonija
Studen vodo


U sabah tiho,
ko' pletilja mlada,
svoje platno veze
na izvoru moga sna.

Pod njom kaplju zvijezde
u žilama noći,
okićena svilom
blagoslov mi nosi.

Hej Bosno studen vodo
da li tužiš u samoći?
Vodi me njenoj gori
pa da i ja sklopim oči.
Ja planine nemam
da svoje snove svijem,
duša kad zaboli,
da se u njih krijem.
Povrh bistre vode
noćima ja snivam
njeno lice bijelo
u vječno se sliva.


Muzika: Alen Lemešević
Tekst: Milena Ludajić i Alen Lemešević
Aranžman: Mišo Krpo, Joca Savić, Alen Lemešević, Adnan Mušanović