Hasan Dolovac nije više predsjednik Zelenih beretki Općine Vogošća
ZELENE BERETKE NIKADA NEĆE OTIĆI IZ MOG SRCA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 11. Jun 2021. 02:06:00
Skupština Zelenih beretki Općina Vogošća


Hasan Dolovac, dosadašnji predsjednik Udruženja boraca, organizatora otpora, veterana rat, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca „Bosnae - Zelene beretke Općine Vogošća“, večeras (10.06.2021.) je na Šestoj, redovnoj, izvještajno izbornoj skupštini ovog agilnog udruženja podnio neopozivu ostavku. Umjesto njega, za predsjednika Zelenih beretki Općine Vogošća izabran je Bilal Bogilović, dosadašnji predsjednk Skupštine. Na čelu Skupštini udružnja ubuduće biti Rašid Lojo. Umjesto preminulog Muhameda Selimovća, za novog člana Skupštine Udružnja imenovan je Kemura Bajramović.

Hasan Dolovac i Bilal Bogilović: „Dosadašnji i novi predsjednik Udruženja zelenih beretki Općine Vogošća“


- Tokom minulih sedamnaest godina nesebično sam se zalagao za afirmaciju Zelenih beretki Općine Vogošća, rekao je Hasan Dolovac. Uspjeli smo se namenuti kao respektabilna organizacija koja se nije plašila upuštati u rješavanje bilo kakvih problema koji su stajali pred nama. Zdravstveni problemi i pritisci nekih u višoj hijerarhiji Zelenih beretki koji slabo cijene hrabre, požrtvovane i poštene ljude na neki način su me doveli u situciju da dam ostavku kako ja nebih bio kočnica za budući rad Udruženja. No, Zelene beretke nikada neće otići iz mog srca niti ću ja prestati da učestvujem u njihovom radu. U vremenu pred nama bit ćemo još jači i složniji. Nikome nećemo dizvoliti da rastače našu zemlju Bosnu i Hercegovinu niti da rušu dostojanstvo njenih branilaca.Skupština je razmotrila i usvojila Izvještaje o radu sa finansijskim izvještajima Udruženja za 2019. i 2020. godinu te pozitivno ocjenil aktivnosti vezne za borbu u prevazilažnju probema tokom pandemije Koronavirusa.

„Za nesebičnupodršku doprinos u radu Udruženja boraca Zelene beretke Vogšća i sekcije izviđača Zelenih beretki“, Sedinu Kahrimanu je dodjeljena Plaketa, a Koordinaciji boračkih udruženja Općine Vogošća i Denisu Jahi Zahvanica ovog udruženja. Denis Jaha je dodatno svojim donacijma pomogao aktivnost Zelenih beretki tokom prevazilaženja pandemij Koronavirusa. Za slične aktivnost i dodano za sedamnest godina volonterskog rada u Udruženju Edini Dolovac je dodjeljena Povelja.

Po okončanju Skupštine, uz tortu pripremljenu za obiljžavnje tridesetogodišnjice rada Zelnih beretki, nastavljeno je družnje delegata i gostiju.

Bilal Bogilović, Hasan Dolovac i Rašid Lojo