Mujanović: Nikad nas nemojte otpisati, raduj se narode, mi igramo za vas!
BOSANSKE ZMAJICE U ČETVRTFINALU EUROBASKETA
Autor: NAP
Objavljeno: 22. Jun 2021. 18:06:33


Košarkašice Bosne i Hercegovine plasirale su se u četvrtfinale Eurobasketa, nakon pobjede protiv Hrvatske u razigravanju.

Selekciju Bosne i Hercegovine do nove pobjede i historijskog uspjeha vodila je Jones, a pratile Gajić, Babić, Džombeta.

Konačan rezultat glasio je 80:69 za naše heroine.

Jones je ponovo bila najbolja, ubacivši 24 koša, uz 17 skokova i pet asistencija.

Pratila ju je Babić sa 16 koševa i šest asistencija, a dobar učinak imale su Džombeta 14 i Delić 12.

Kod Hrvatica Đokić je ubacila 22 poena uz sedam skokova.

Ženska košarkaška reprezentacija prvi put će igrati u četvrtfinalu EUROBASKETA nakon 22 godine, a protivnik će nam bit svjetska sila Francuska.

Susreti završnice Eurobasketa igraju se u Valenciji.

Državo slavi jednu od najslađih postratnih sportskih priča. Slavi i pamti!

Mujanović: Nikad nas nemojte otpisati, raduj se narode, mi igramo za vas!Najbolja košarkašica i sportistkinja Bosne i Hercegovine svih vremena Razija Mujanović nakon slavlja s košarkašicama BiH koje su pobjedom nad Hrvatskom plasirale se u četvrtfinale Eurobasketa na društvenim mrežama podijelila je prve utiske.

"Nikad nas nemojte otpisati! Ako vas zanima šta je košarka sa svim svojim elementima, onda mislim da je ova ekipa primjer za školske udžbenike. Bosna i Hercegovina je među 8 najboljih u Evropi! Čista emocija i košarka sa izvornim postavkama. Niko nema srce kao mi. Raduj se narode, mi igramo za vas", napisala je Mujanović.

Podsjetimo, košarkašice Bosne i Hercegovine su izborile četvrtfinale Eurobasketa današnjom pobjedom nad Hrvatskom rezultatom 80:69 i prvi put u historiji ušle među osam najboljih selekcija u Evropi.