CERIĆ: MILORAD DODIK ŠAMPION BORBE ZA BOSANSKU DRŽAVU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 30. Jun 2021. 13:06:21


Niko se u Sarajevu nije sjetio da nagradi Milorada Dodika za doprinos u afirmaciji bosanske države na putu euroatlantskih integracija osim Aleksandra Vučića, koji mu je danas okačio o vrat Orden Republike Srbije u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, to jeste Republike bosanske.

Prema mojim informacijama, Vučić je prvotno imao namjeru da nagradi Dodika za doprinos u razvoju Srpskog sveta, ali je Dodik inzistirao da se ne spominje ništa srpsko, već samo bosansko. Otuda je i Dodikov protest protiv toga da mu se kaže da je „bosanski Srbin“ već da je dovoljno da ga se zove „Bosanac“ jer je to jedini pravi njegov nacionalni i državni identitet.

Vučić je uslišao Dodikovu želju i zato se u obrazloženju i kaže da mu se dodjeljuje Orden Republike Srbije za njegov doprinos u jačanju konstruktivne suradnje između bosanske i srbijanske države. To je, doista, velika stvar koja zaslužuje da se pohvali.

Naravno, Vučić je uvijek u strahu da Dodik može promijeniti mišljenje pod pritiskom stranaca, kao što je priznanje srpskog genocida u Srebrenici i rezolucije Er-esa o tome poput rezolucije Crne Gore. Zbog toga je Vučić požurio da nagradi Dodika Ordenom kako bi bio siguran da Dodik neće skrenuti s pravoga puta.

Budući da je ovaj Orden „kruna njegovog rada“ za Bosnu, Dodik će ostati na Vučičinoj liniji dok mu se ne ukaže neka bolja prilika. Sarajevo treba da povede računa o Dodiku kako ovoj Orden, koji nije samo Dodikov već i bosanske države, ne bi bio bezvrijedan.

Milorad Dodik zaslužuje našu bosansku čestitku kao šampion borbe za bosansku državu!

Hvala i Aleksandru Vučiću koji je prepoznao prave vrijednosti Milorada Dodika!, - napisao je na FB profilu dr. Mustafa Cerić.