11. juli - internacionalni Dan genocida nad Bošnjacima u Srebrenici
STUTTGART: GENERALNI KONZUL MUHIĆ URUČIO ZAHVALNICE ORGANIZATORIMA KOMEMORATIVNE MANIFESTACIJE U POVODU 26.GODIŠNJICE GENOCIDA U SREBRENICI, BIH
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 29. Jul 2021. 16:07:46


Generalni konzul BiH dr. Began Muhić u zgradi Generalnog konzulata BiH primio je predsjednicu i članove Organizacionog odbora za obilježavanje Centralne komemorativne manifestacije 26.godišnjice počinjenog genocida u BiH – Srebrenica, koja se održala u Stuttgartu 11.jula 2021. godine. Ovom prilikom uručene su im prigodne pismene zahvalnice za ukupnu organizaciju.

Generalni konzul dr. Muhić zahvalnice je uručio: Nermini Zolj Šabanović, predsjednici odbora; Alija Emšo, član za Koordinaciju sportskih klubova i fizičko obezbjeđenje manifestacije; mr. sc. Enver ef. Pašalić, glavni imam B-W-član za Koordinaciju sa vjerskim zajednicama; Admir i Merlida Bešić, članovi za Saradnju sa privrednicima i logističku podršku; Zinajda Krak i Namka Sedić, članovi za Koordinaciju KUD-ova iz Baden-Württemberga i Selmo Eminić, uposlenik GK BiH Stuttgart, član Odbora.

Zaključeno je da ovogodišnje obilježavanje 11. jula - Dana genocida proteklo u najboljem redu bez ikakvih propusta i neželjenih dešavanja.
Komemorativna manifestacija kojoj su prisustvovali nekoliko hiljada građana organizovana je u dva dijela, prvi "Marš mira - Stuttgart 2021." glavnim ulicama grada, i završni dio uz prigodan program i obraćanja predstavnika zvaničnika SR Njemačke i BiH na Schillerplatz-u, jednim od glavnih trgova u Stuttgartu.
Sa skupa su upućene poruke mira, razumijevanja, tolerancije, suživota svih građana BiH da se više nikada i nikome ne ponovi Genocid u Srebrenici!