SJEĆANJE NA 9/11: DA SE NIKOME I NIKADA NE DOGODI I PONOVI ZLOČIN NAD NEVINIM CIVILIMA!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 12. Sep 2021. 02:09:59
Foto: Video Screenshot


Povodom 11. septembra - 20.godšnjice od terorističkog napada kada su srušeni dva najveća nebodera u New Yorku kada su život izgubili oko tri hiljade ljudi, Bošnjaci.Net i Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija uputili su pismo Predsjedniku SA, Nj.e. Joe Biden, i Gradonačelniku New Yorka, Bill de Blasiou:

Vaša Ekselencijo,
Cijenjeni Predsjedniče!
Poštovani Gradonačelniče!
U povodu 11. septembra, 20.godišnjice od terorističkog napada na Wold Trade Center, kada su život izgubili oko tri hiljade civila, u ime članova redakcije web magazina Bošnjaci.Net i Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA) sa sjedištem u New Yorku, prisjećamo se ovog gnusnog zločina, osuđujemo ga, žalimo sve nevine žrtve i dijelimo bol sa porodicama žrtava, sa Vama cijenjeni Predsjedniče, kao i nama prijateljskim američkim narodom.

Cijenjeni Predsjedniče!
Poštovani Gradonačelniče!
Mi Bošnjaci koji živimo u New Yorku, koji smo preživjeli genocid i Bosni i Hercegovini u vremenu srpsko-crnogorske agresije, kao i policijske represalije u Sandžaku, nad kojima se ujedno tri stoljeća u kontinutetu, u ratu i miru, vrše razne metoda zločina sa namjerom potpunog istrebljenja i nestanka sa autohtonog prostora na kojem stoljećima živimo, takva bol nas je naučila i obavezala da se iskreno suosjećamo u bolu svih nevinih žrtava kako 11. septembra, tako u cijelom svijetu.
Iskreno se molimo za sve nevine žrtve, sa porukom da se nikome i nikada ne dogodi i ponovi zločin nad nevinim civilima!, piše u pismu Bošnjaci.Net i BANA.