DR. CERIĆ PORUČIO PETRISCHU: AKO NE ŽELITE POMOĆI, NEMOJTE NAM ODMAGATI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 20. Sep 2021. 21:09:53
DR. CERIĆ: Razočaran sam jer sam mislio da je Petritsch nešto naučio u Bosni dok je obnašao funkciju visokog predstavnika za Bosnu 1999-2002. godine.
Mislio sam da je Petritsch spoznao razliku između dobra i zla, između civilizacije i barbarizma.


Nisam iznenađen, ali jesam razočaran izjavom bivšeg visokog predstavnika za Bosnu Wolfganga Petritscha:
“Izborni bojkot Srba i Hrvata – de facto kraj Bosne i Hercegovine”.
Nisam iznenađen jer se od početka agresije na bosansku državu Europa hijenski ponašala prema Bosni, dopuštajući srpski genocid i udružrni hrvatski zločinački poduhvat nad muslimanima Bošnjacima.

No, Petritscheva logika je samo kontinuitet licemjerne europske politike prema bosanskoj državi, gdje su Bošnjaci, kao muslimani, većina.

Prema tome, Petritsch nije ništa novo rekao što nismo znali i što nismo na našoj bosanskoj koži iskusili genocidom i udruženim zločinačkim poduhvatom.

Medjutim, razočaran sam jer sam mislio da je Petritsch nešto naučio u Bosni dok je obnašao funkciju visokog predstavnika za Bosnu 1999-2002. godine.

Mislio sam da je Petritsch spoznao razliku između dobra i zla, između civilizacije i barbarizma.

Nažalost, Petritsch to nije spoznao jer da jeste ne bi iznova zaprijetio, a kome bi već Bošnjacima, da će de facto biti kraj bosanskoj državi ako Srbi i Hrvati bojkotiraju naredne izbore - Et tu, Brute?!

A to znači i kraj Bošnjacima muslimanima na Balkanu i Europi?!

A to znači dovršetak započetog genocida i udruženog zločinačkog poduhvata?!

Petritschu imam nekoliko pitanja za vas:

Šta treba da mi Bošnjaci uradimo kako bi udobrovoljili Srbe i Hrvate u Bosni da ne bojkotiraju izbore kako ne bi de facto došao kraj bosanskoj državi?

Nemojte se vi mučiti, ja ću vam odgovoriti:

(1) Bošnjaci treba da se pomaknu ili odmaknu (nestanu) kako bi bosanski Srbi za račun Srbije a bosanski Hrvati za račin Hrvatske podijelili Bosnu po scenariju Tđjman-Milošević iz Karađorđeva!

(2) Bošnjaci, kao žrtve genocida, treba da se dogovore sa dželatima, koji negiraju genocid i protiv su Inckovog zakona o zabrani negiranja genocida što je znak da je moguće da se genocid ponovi u Bosni!

(3) Bošnjaci, kao žrtve genocida, treba da se dogovore sa Srbima i Hrvatima tako da stave svoj vrat za njihovu sablju!

(4) Bošnjaci treba kazniti zato što mogu biti bolji, a Srbe i Hrvate treba nagraditi zato što mogu biti gori!

Sramota je za veliku Europi da nije u stanju ni nakon 30 godina riješiti bosansko pitanje po europskim standardima ni nakon dokazanog i presudjenog genocida na medjunarodnom sudu pravde.

Zato, gospodine Petritschu, ako ne želite pomoći, nemoje nam odmagati!

Pustite nas da se rahat patimo!

Božja će biti zadnja!