ČESTITKA JUSTIN TRUDEAU POVODOM REIZBORA ZA PREMIJERA KANADE I BRIAN MASSE ZA PARLAMENT
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 21. Sep 2021. 16:09:46


Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) čestita Liberalnoj partiji Kanade i Justin Trudeau, sinu bivšeg kanadskog premijera Pierrea Trudeaua, na pobjedi na federalnim izborima 2021.

Kao građani Kanade, očekujemo da će liberali ispuniti obećanje o boljoj budućnosti, dati nadu i pozitivnu viziju koja ujedinjuje sve Kanađane, ali i kao članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira mnogo veću pažnju posvećuje državi Bosni i Hercegovini.

Čestitamo takođe na izboru za Kanadski parlament velikom prijatelju Bosne i Hercegovine, prijatelju istine i pravde, Brian Masse iz Nove demokratske partije, pokrovitelju obje parlamentarne rezolucije o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, sponzoru obilježavanja Svijetskog dana bijelih traka u Kanadi, pokrovitelju stalne izložbe o genocidu u Srebrenici u Kanadskom muzeju za ljudska prava, pokrovitelju Peticije e-1837 za sankcionisanje negatora genocida u Srebrenici u Kanadi.Rezultati kanadskih izbora i pobjeda prijatelja Bosne i Hercegovine daje nadu da će veoma važna misija lobiranja za interese države Bosne i Hercegovine u ovom teškom vremenu biti još uspješnija.

Kanadski Bošnjaci se nadaju da će pravda i svijetla budućnost za državu Bosnu i Hercegovinu doći nakon mnogo godina uzrokovanih agresijom, genocidom koje je donijelo našoj domovini.

Želimo vam sreću i uspjeh i pružamo iskrenu podršku vašoj vladi u misiji mira, demokratskih, političkih i ekonomskih reformi u Kanadi, Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta. Radujemo se što ćemo s vašom vladom otvoriti dijalog o pitanjima Balkana, posebno Bosne i Hercegovine i nadamo se da ćemo vam biti resurs ako u bilo kojem trenutku možemo pomoći.

Najljepše želje za uspjeh vaše Vlade!, piše u čestitci Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida, Kanada.